Herstel voor COVID-patiënten

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 13:48

Medi Sport biedt een programma voor COVID-patiënten met als doel zowel fysiek herstel als weer grip krijgen op het dagelijks functioneren.

Het programma is ontwikkeld door de aanbieders Fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport en Ergotherapiepraktijk Medi Ergo.

De doelgroep bestaat uit personen die moeilijk herstellen van aanhoudende klachten als gevolg van een coronabesmetting en nog niet terug zijn op hun oude energieniveau. Een verwijzing naar de begeleiding kan alleen via het eerste aanspreekpunt van de patiënt, de huisarts.

Fysiotherapeut Roger Hendrix: “Bij Medi Sport zien we meerdere patiëntgroepen die te maken hebben gehad met het coronavirus. Variërend van een groep die zwaar getroffen is tot patiënten die voor een deel zijn hersteld en bijvoorbeeld weer gedeeltelijk werken, maar nog steeds worden belemmerd omdat ze maar niet hun oude energieniveau bereiken. Je wilt ervoor waken dat zij in een neerwaartse spiraal terecht komen door eerder minder in plaats van meer te gaan bewegen.”

Het revalidatieprogramma is erop gericht om in beweging te blijven en je stap voor stap fitter en energieker te voelen.” In de praktijken van Medi Sport, gelegen in Geleen, Born en Heerlen, vergroot de patiënt, begeleid door de fysiotherapeut, zijn of haar fysieke belastbaarheid door te werken aan conditie en kracht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.