Voordelen van trainen tijdens of na behandeling van kanker

Het is niet het eerste waaraan je denkt als je zodanig ziek bent. Het op peil houden of werken aan je conditie, terwijl je bent gediagnosticeerd met kanker. Nu laat onderzoek zien dat er écht voordelen zijn om een specifiek trainingsprogramma te volgen, zowel tijdens de behandelingen als daarna. Deze manier van trainen, oncologische revalidatie, is mogelijk binnen de praktijken van Medi Sport Fysiotherapie.

Lees meer »

Zorg dat je spierbelasting zwaar genoeg is

Je hoeft niet jong te zijn om een sterk lichaam te hebben. Met de juiste training kun je als je de 40 al bent gepasseerd zelfs net zo veel resultaat boeken als een twintiger. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de Deen Casper Søndenbroe, postdoc in de sportgeneeskunde en werkzaam in het Bispebjerg Hospital in Kopenhagen, voortrekker is geweest. Uiteraard gaat dit niet op als er sprake is van specifieke fysieke klachten of aandoeningen die om aanpassing vragen.

Lees meer »

Meld je aan voor cursus sportmassage

Medi Sport Fysiotherapie leidt op voor het officiële diploma van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Met dit diploma heb je een erkend bewijs van je vakmanschap. Als deelnemer ga je een portfolio aanleggen tijdens je opleiding waar alle benodigde aspecten voor het behalen van je diploma in komen te zitten. De cursus is niet alleen theoretisch maar ook praktisch. De start is maandag 04 september op onze locatie in Born. 

Lees meer »

Paasmaandag gesloten

Tweede Paasdag 10 april zijn onze drie praktijklocaties gesloten. Uiteraard kunt u dinsdag 11 april weer terecht in onze praktijken in Geleen, Born en Heerlen. De normale openingstijden vindt u hier. 

Lees meer »

Patiënten geven rapportcijfer 9,3

Bijna 500 patiënten hebben via Net Promoter Score een oordeel gegeven over aspecten als deskundigheid, de resultaten en het effect van de behandeling, uitleg en informatie en de bereikbaarheid van Medi Sport Fysiotherapie. Het algemene rapportcijfer is een 9,3. Het betreft de klanttevredenheid over 2022.Directie en medewerkers van Medi Sport Fysiotherapie op de locaties in Geleen, Born en Heerlen bedanken de patiënten voor hun oordeel en feedback.

Lees meer »

Medical taping bevordert herstel

Dagelijks gebruiken wij in onze praktijken medical tape. Medical taping is een tapingmethode die het natuurlijk herstel van het lichaam bevordert, na blessures of andere klachten aan spieren, pezen, banden of gewrichten.

Lees meer »

Vragen over de motoriek van je kind?

Herken jij bij je eigen kind onhandigheid of onvermogen als het gaat om de uitvoer van dagelijkse taken, veelvuldig vallen of een zichtbare achterstand in de grove en/of fijne motorische ontwikkeling? Voorbeelden daarvan zijn: moeite met veters strikken, niet kunnen touwtje springen of vergelijkbaar bewegen, problemen met schrijven en tekenen etc.

Lees meer »