Medi Sport opent extra vestiging in de Paterskerk in Geleen.

Naast onze vestiging aan de Norbertijnenstraat in Geleen opent Medi Sport nu ook haar tweede moderne zorglocatie met meerderedisciplines in Geleen. Dit prachtige zorgcentrum biedt meerdere facetten van zorg onder één dak. De gerenoveerde kerk, die jarenlang leegstond en een nieuwe bestemming nodig had, is nu omgetoverd tot een moderne zorg locatie. Dankzij de goede en uitgebreide klandizie van Medi Sport in de gemeente Sittard-Geleen hebben we deze kans met beide handen aangegrepen.

Lees meer »

Rian Dekker op de bank bij Oranje

De Oranje handbalmannen bereiden zich voor op het Europees kampioenschap dat van 10 t/m 28 januari in Duitsland wordt gehouden, met als speelsteden Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (hoofdronde) en Keulen (hoofdronde en finales).

Lees meer »

Sam Schröder gaat samen met Medi Sport Fysiotherapie voor goud in Parijs

De Limburgse rolstoeltennisser Sam Schröder werkt al jaren nauw samen met Medi Sport Fysiotherapie. De huidige nummer twee van de wereld in de divisie quads blikt aan het eind van het jaar terug en tegelijkertijd vooruit naar zijn grote doel: een gouden medaille in het enkelspel van de Paralympics in Parijs. Vanwege zijn uitstekende prestaties met dubbelspelpartner en rivaal Niels Vink is hij beloond met een nominatie tijdens het aanstaande NOC*NSF Sportgala in Utrecht.

Lees meer »

Vraag onze fysiotherapeuten hoe het beste te bewegen tijdens behandeling van kanker

De behandeling van kanker kan uit meerdere onderdelen bestaan. Aan de orde kunnen zijn: een operatie, bestraling of medicatie (zoals bijv. chemotherapie, anti-hormonale therapie of immunotherapie). Deze medische behandelingen hebben invloed op de lichamelijke fitheid. Het is mogelijk dat er lichamelijke klachten ontstaan zoals verminderde conditie, verminderde spierkracht, stijfheid van gewrichten en vermoeidheid. 

Lees meer »

Vraag bij een pijnlijke misstap Medi Sport om advies en begeleiding

Een enkelblessure kan altijd op de loer liggen. Je maakt een keer zomaar een misstap, en zwikt je enkel om of krijgt na verloop van tijd meer last. Meest voorkomende activiteiten zijn hardlopen of wandelen. Maar het kan ook gaan om een ongecontroleerde beweging in of rond het huis of tijdens je werk. Je enkel kan hierdoor opzwellen, waardoor bewegen pijnlijk is.

Lees meer »

Vraag naar de mogelijkheden van McKenzie therapie bij nek- en/of rugklachten

De McKenzie therapie is gebaseerd op het idee dat veel rug- en nekpijn wordt veroorzaakt door problemen in de wervelkolom en de omliggende structuren, zoals tussenwervelschijven, spieren en gewrichten. McKenzie therapie richt zich op het identificeren van de oorzaak van de pijn en het aanpakken ervan door middel van actieve oefeningen en houdingsaanpassingen.

Lees meer »