Vraag onze fysiotherapeuten hoe het beste te bewegen tijdens behandeling van kanker

De behandeling van kanker kan uit meerdere onderdelen bestaan. Aan de orde kunnen zijn: een operatie, bestraling of medicatie (zoals bijv. chemotherapie, anti-hormonale therapie of immunotherapie). Deze medische behandelingen hebben invloed op de lichamelijke fitheid. Het is mogelijk dat er lichamelijke klachten ontstaan zoals verminderde conditie, verminderde spierkracht, stijfheid van gewrichten en vermoeidheid. 

Lees meer »

Vraag bij een pijnlijke misstap Medi Sport om advies en begeleiding

Een enkelblessure kan altijd op de loer liggen. Je maakt een keer zomaar een misstap, en zwikt je enkel om of krijgt na verloop van tijd meer last. Meest voorkomende activiteiten zijn hardlopen of wandelen. Maar het kan ook gaan om een ongecontroleerde beweging in of rond het huis of tijdens je werk. Je enkel kan hierdoor opzwellen, waardoor bewegen pijnlijk is.

Lees meer »

Vraag naar de mogelijkheden van McKenzie therapie bij nek- en/of rugklachten

De McKenzie therapie is gebaseerd op het idee dat veel rug- en nekpijn wordt veroorzaakt door problemen in de wervelkolom en de omliggende structuren, zoals tussenwervelschijven, spieren en gewrichten. McKenzie therapie richt zich op het identificeren van de oorzaak van de pijn en het aanpakken ervan door middel van actieve oefeningen en houdingsaanpassingen.

Lees meer »

Richtlijnen fysiotherapie optimaliseren kwaliteit

Fysiotherapeuten in dienst van Medi Sport Fysiotherapie hanteren op de praktijklocaties richtlijnen, afgegeven door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Richtlijnen zijn documenten met aanbevelingen. Het zijn geen dwingende voorschriften, maar wel bedoeld om de kwaliteit van de zorg door de fysiotherapeut te optimaliseren.

Lees meer »

Gespecialiseerd fysiotherapeut maakt bindweefsel los

Bindweefsel (fascia) om onze spieren, botten, organen engewrichten, dat niet plooibaar en soepel is, kan de veroorzaker zijn van (pijn)klachten in ons lichaam. Hierdoor kan iemand moeilijk bewegen en functioneren, de mobiliteit wordt gehinderd. De fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het toepassen van Fascia Integratie Therapie (F.I.T.) maakt het bindweefsel los, waardoor klachten verdwijnen.

Lees meer »

Weer een kampioen in huis

De handballers van Kembit/Lions uit Sittard-Geleen hebben voor het eerst sinds 2017 de nationale handbaltitel in de wacht gesleept. Het zag er na de eerste gewonnen finalewedstrijd (28-25 zege) goed uit. De ploeg ging met vertrouwen naar Kras/Volendam, dat met 26-34 werd verslagen.

Lees meer »

Jeuken jouw vingers?

Maandag 04 september maken we samen een start met de opleiding sportmassage. Deze is erkend door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Als deelnemer ga je een portfolio aanleggen tijdens je opleiding waar alle benodigde aspecten voor het behalen van je diploma in komen te zitten. De cursus is niet alleen theoretisch maar ook praktisch. De cursus vindt plaats op de locatie van Medi Sport Fysiotherapie in Born. Hier lees je alle informatie en hoe je je kunt aanmelden!  

Lees meer »