“Medi Sport staat bekend om laagdrempeligheid en een thuisgevoel”

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 18:00

De helft van zijn leven is Roger Hendrix medewerker van Medi Sport, inmiddels 22 jaar. Na een jaar stage waaronder 3 maanden bij profclub Roda JC in Kerkrade en werkervaring in Duitsland, kwam hij in contact met de toenmalige praktijkeigenaars Jan en Ria van Mulken.

Aanvankelijk behandelde Roger als fysiotherapeut alleen patiënten in Born en Heerlen, maar al gauw ontmoette hij ook vanuit de locaties aan de Norbertijnenstraat/Beekhoverstraat in Geleen patiënten. “De rode draad in mijn werk is steeds geweest: algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie/begeleiding en arbeidsintegratie.”

In die jaren heeft Roger een aanzienlijk netwerk opgebouwd, dat verder reikt dan patiënten die hij geregeld ziet, behandelt en adviseert. “Ik heb al gauw de kans gekregen om vanuit Medi Sport aan de slag te gaan met topsporters, onder andere bij handbalvereniging V&L. Die cirkel werd steeds groter, waardoor ik ook nauw betrokken raakte bij de Handbalschool van het Graaf Huyn College en de fysieke trainingen leidde.

Toen de samenwerking tussen de handbalclubs V&L, Sittardia en BFC tot stand, kwam kreeg ik een rol bij het tweede team van de LIONS. Vandaag de dag ben ik nog steeds betrokken bij sporters en wel als corestability-trainer en sportfysiotherapeut.”

“De kracht van Medi Sport? Voor mij is dat het contact tussen de collega’s, maar ook met patiënten. Ik mag zeggen dat ons team bekend staat om laagdrempeligheid en het creëren van een thuisgevoel. Dat laatste hoor ik ook regelmatig terug van patiënten en dat waarderen zij.

Zelf ben ik als medewerker van Medi Sport ook niet anders dan thuis. Bovenaan staat voor mij tijdens elke behandeling of adviesgesprek het respect voor de patiënt. Dat is de basis van alles tijdens een traject of een enkelvoudig consult.”

“Tekenend voor de prettige sfeer is de band die ik al vanaf dag één heb met de huidige directie (Rian, Ellen en Gerben). Toen waren zij directe collega’s, maar daarin is niets veranderd, zo beschouw ik ze nog steeds. Dat zegt veel over hoe wij met elkaar omgaan binnen Medi Sport!”

De arbeidsvreugde van Roger uit zich ook in zijn initiatieven zoals de wielertoertocht Classica di Medi Sport die hij jarenlang op touw zette voor leden van Medi Sport. Maanden ervoor begon hij met de voorbereidingen door verrassende routes uit te stippelen en zorgvuldig een goed doel te koppelen aan de tocht.

Roger is ook wekelijks te gast bij de Dagbeeker in Beek, een dagbestedingscentrum van Daelzicht. “Een hele mooie kant van mijn vak, het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks stimuleer ik ze mee te doen aan de fysio- en fitnesstraining. Het plezier dat zij uitstralen is geweldig om mee te maken.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.