Revalidatie met een knieprothese

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 10:26

Onderhoudsmonteur Paul Geilen revalideerde met een knieprothese bij Medi Sport in Heerlen onder begeleiding van fysiotherapeut Inge Rooijakkers.

Zijn situatie was extra complex doordat als gevolg van het ongeval hij zijn linkervoet naar buiten plaatste. “Na de operatie moest ik me ervan bewust worden dat ik weer anders moest gaan lopen, dus recht vooruit.”

Zijn operatie was in technische zin geslaagd te noemen, neemt niet weg dat hij daarna veel pijn had. “De prothese is via mijn bovenbeen geplaatst, een stevige operatie mag je zeggen. Vandaar ook die pijn in het begin, zo heeft de chirurg mij uitgelegd. Daarna werd de pijn anders, acceptabeler.”

Samen met fysiotherapeut Inge Rooijakkers boekte Paul stap voor stap progressie. Het ging om een aangepast beweegprogramma, in combinatie met het behandelen van zijn spieren rondom de nieuwe knie. “De spieren achterin de knieholte voelden al gauw verkrampt aan. Het hielp dat Inge door te masseren die spieren losmaakte.”

Paul Geilen was voorheen een fanatiek sporter, zowel op de fiets en mountainbike als in het fitnesscentrum. “Ik had verwacht sneller te herstellen. Als je altijd gewend bent om veel en intensief te sporten, valt een dergelijk traject tegen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.