Dry needling verlicht fysieke klachten

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 10:25

Peter Notten meldde zich met een pijnlijke schouder bij fysiotherapeut Patrick Winkelmolen van Medi Sport in Born. De diagnose wees een ontsteking van een pees in zijn schoudergewricht uit. Na de inzet van oefeningen en fysieke behandeling maakte Peter kennis met dry needling.

“Voor mij een volkomen nieuwe methode, die op het eerste oog lijkt op acupunctuur maar dat is het helemaal niet.” Inmiddels kan hij terugkijken op de behandeling.

Wat is dry needling? Met een zeer dunne acupunctuurnaald worden pijnplekken, ook wel ‘triggerpoints’ genoemd, gedeactiveerd. ‘Triggerpoints’ kunnen zich uiten in pijn en stijfheid in zowel de spier als de directe omgeving (‘uitstralingspijn’), beperking van beweging in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in spieren, pijnontwijkend gedrag, hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp.

Oorzaken kunnen heel verschillend zijn: instabiliteit, spierverzwakking en spierverkorting, overbelasting en/of blessures, een langdurige verkeerde houding, verkramping van spierweefsel bij meniscusletsel of hernia, psychologische factoren, acute klachten door een andere houding, ongeval etc.

Voor Peter Notten, in zijn werkzaam leven oefent hij een managementfunctie uit, geldt dat hij al veel langer klachten aan de schouder had. “Ik ben er te lang mee blijven lopen. Gelukkig merkte ik na de eerste dry needling behandeling effect en verlichting van de pijn. Dat heb ik ook Patrick laten weten.”


Bij Medi Sport wordt dry needling door meerdere fysiotherapeuten toegepast. Wilt u meer weten? Neem contact op met één van onze praktijken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.