Kinderfysiotherapeut leert kleine Luc kruipen en lopen

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 10:23

Kinderfysiotherapeut Eefje Huijsmans van Medi Sport bezocht vrijwel wekelijks voor een consult, de op dat moment 15 maanden oude Luc Theunissen. Beiden kennen elkaar sinds zijn ouders het eerste geboortejaar van hun zoontje vierden.

Aanleiding is dat Luc moeite had met kruipen en met zijn motoriek achterliep. Na de 2e sessie begon Luc al aardig te kruipen. De moeder van Luc over de begeleiding: “Eefje is heel kindvriendelijk en leerde Luc spelenderwijs alles op motorisch gebied, zoals het kruipen en lopen.”

Een reden dat het kruipen voor de peuter vrij lastig ging heeft zijn moeder niet echt. “Door corona konden we een periode niet bij het consultatiebureau terecht. Bij de eerstvolgende afspraak werd geconstateerd dat voor Luc fysiotherapie belangrijk zou zijn om het kruipen te verbeteren. Zodoende hebben we contact gezocht met Eefje. Haar benadering is heel fijn.

Behalve vriendelijk is ze duidelijk, laat zien wat ze doet en geeft goede informatie zodat wij weten hoe we dit met Luc kunnen oefenen. Belangrijk was dat zijn linkerbeentje sterker zou worden, zodat hij ook met zijn linkerbeen gaat opstaan en niet alleen met rechts.”

Master kinderfysiotherapeute Eefje Huijsmans ondersteunt opgroeiende kinderen en jongeren bij de (senso)motorische ontwikkeling. Bijvoorbeeld als het gaat om onvermogen of een
bepaalde mate van onhandigheid bij de uitvoer van dagelijkse taken, veelvuldig vallen of een zichtbare achterstand in de grove en/of fijne motoriek.

Een andere aanleiding kan zijn overgewicht met als gevolg een forse beperking in het bewegen en de algehele conditie. Of het ervaren, met grote regelmaat, van pijnklachten tijdens dagelijkse activiteiten, houding of sporten.

Voor begeleiding door kinderfysiotherapeut Eefje Huijsmans kunt u contact opnemen met één van onze praktijklocaties in Geleen, Born of Heerlen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.