Rian Dekker op de bank bij Oranje

Gepubliceerd op 4 januari 2024 om 16:57

De Oranje handbalmannen bereiden zich voor op het Europees kampioenschap dat van 10 t/m 28 januari in Duitsland wordt gehouden, met als speelsteden Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (hoofdronde) en Keulen (hoofdronde en finales).

Voor fysiotherapeut Rian Dekker van Medi Sport Fysiotherapie wordt het zijn vierde titelstrijd met Oranje, na de EK’s van 2020 en 2022 en het WK afgelopen jaar.  

Bondscoach Staffan Olsson kan op Deense bodem tijdens een drietal wedstrijden in de Golden League met Nederland de puntjes op de i zetten. Rian Dekker: “Aan alles merk je dat ze gebrand zijn om hier in Denemarken en vanaf volgende week op het EK in Duitsland goed te presteren.”

Voor de beide fysiotherapeuten van Oranje zijn het lange werkdagen. Rian Dekker: “Op een wedstrijddag staan de behandelingen van de spelers in de ochtend gepland en is er ’s middags of tijdens het blok in voorbereiding op de wedstrijd, rust. Ons werk op een dag dat er trainingen zijn, begint meteen na het ontbijt. Spelers komen naar ons toe om te tapen óf voor behandeling van hun fysieke klachten. Dat herhaalt zich na de lunch en in aanloop naar de volgende training en na het avondeten.”

Tijdens het EK is Nederland in de groepsfase ingedeeld bij Bosnië en Herzegovina, Georgië en Zweden. “Zweden is de regerend kampioen en Bosnië en Herzegovina en Georgië hebben goed gespeeld in de kwalificatie. Mijn gevoel zegt dat we een goede kans maken op de volgende ronde. Daar gaan we voor”, aldus de bondscoach.

Oranje speelt de drie groepswedstrijden in Mannheim. Voor Rian Dekker een bekende speelstad, daar hij in 2011 als fysiotherapeut de handballers van Limburg Lions vergezelde tijdens het EHF-Cupduel tegen het zeer sterke Rhein-Neckar Löwen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.