Vraag naar de mogelijkheden van McKenzie therapie bij nek- en/of rugklachten

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 17:37

De McKenzie therapie is gebaseerd op het idee dat veel rug- en nekpijn wordt veroorzaakt door problemen in de wervelkolom en de omliggende structuren, zoals tussenwervelschijven, spieren en gewrichten. McKenzie therapie richt zich op het identificeren van de oorzaak van de pijn en het aanpakken ervan door middel van actieve oefeningen en houdingsaanpassingen.

In plaats van alleen de symptomen te behandelen, probeert McKenzie therapie de onderliggende oorzaak van de pijn aan te pakken. Dit kan leiden tot langdurige verlichting van klachten. De McKenzie-methode is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaring. Het heeft in de loop der jaren brede erkenning gekregen en wordt wereldwijd toegepast door fysiotherapeuten en andere zorgverleners.

De McKenzie therapie streeft niet alleen naar pijnvermindering, maar ook naar het voorkomen van herhaling van de klachten. Door patiënten te leren hoe ze hun houding en bewegingen kunnen verbeteren, kunnen ze zelf bijdragen aan het verminderen van de kans op herhaling. Dit door, na advies van de gespecialiseerde fysiotherapeut, oefeningen thuis te doen.

Hoewel McKenzie therapie effectief kan zijn voor veel mensen met rug- en nekklachten, is het belangrijk op te merken dat niet elke behandeling geschikt is voor elk individu.

Als je last hebt van rug- of nekklachten, is het raadzaam om een gekwalificeerde fysiotherapeut te raadplegen voor een grondige evaluatie en een behandelplan dat het beste bij jouw specifieke behoeften past.

Informeer naar onze specialisten Kai Acampo en Maarten Keijsers.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.