Liesblessure na sport? Raadpleeg onze sportfysiotherapeuten

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 17:25

Onze sportfysiotherapeuten ontmoeten in de praktijk met regelmaat sporters met een liesblessure. Deze blessures komt bij veel takken van sport voor. Bij veldsporten, zoals voetbal en hockey, zit de liesblessure in de top 3 meest voorkomende blessures.

In ongeveer 1/3e van de gevallen treedt een liesblessure acuut op. Er ontstaat ineens pijn bij een explosieve beweging, vaak bij het trappen van een bal, het wenden, keren of sprinten. De locatie van de pijn varieert, afhankelijk van welke spier is aangedaan.

In 2/3 van gevallen treedt een liesblessure sluimerend op. Als gevolg van te veel belasting voor de lies ontstaat er geleidelijk aan pijn. In het begin is de pijn vaak alleen aanwezig bij aanvang van het sporten of na afloop. Wanneer de liesblessure erger wordt, wordt de pijn tijdens en na het sporten ook heviger. Als de pijn te heftig wordt, dan word je gedwongen om te stoppen met sporten.

Raadpleeg de sportfysiotherapeut van Medi Sport om te laten vaststellen welke liesblessure je hebt, of oefeningen (op termijn) mogelijk zijn en zo ja welke en hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Naast een goed advies kan de sportfysiotherapeut zonodig behandelen en begeleiden tijdens de oefeningen.

Neem contact op met één van onze praktijklocaties. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.