Oedeemtherapie bevordert langer zelfstandig wonen

Gepubliceerd op 9 februari 2023 om 15:16

Kai Acampo en Inge Rooijakkers zijn bij Medi Sport oedeemtherapeuten. Oedeemtherapie wordt als specialisatie al meerdere jaren binnen Medi Sport aangeboden, veelal bij (ex-)oncologiepatiënten.

“Maar er is een tweede doelgroep, een groep ouderen die door bijvoorbeeld inactiviteit, bloedvatproblemen of door welke oorzaak dan ook, last krijgt van vochtophopingen. Deze patiënten ondersteunen, behandelen en adviseren we hoe zij het beste kunnen omgaan met hun oedeemklachten."

Een behandeling bestaat uit het geven van voorlichting en advies, oefentherapie, compressie, manuele lymfedrainage, lymftaping en/of ademhalingstechnieken. Uiteraard aangepast aan en in overleg met de patiënt.

Ben Rosmuller is in de praktijk in Heerlen één van de patiënten van Inge Rooijakkers. “Voor mij als chronisch patiënt, door hartfalen, COPD en beschadiging in het linkerbeen van lymfevaten en zenuwen, is het noodzakelijk dat het vocht in beide benen zo goed mogelijk wordt afgevoerd."  Ben Rosmuller is inmiddels meer dan tien jaar patiënt bij Medi Sport. 

Door de wekelijkse oedeemtherapie is hij nog in staat zelfstandig thuis te functioneren. "Inge stimuleert de afvoer van het lymfevocht door massage. Over de wekelijkse behandelingen door Inge ben ik heel tevreden; ze doet goed haar best! Daarnaast ben ik elke week een tweede keer bij Medi Sport voor oefeningen, gelet op de eerdergenoemde klachten.”

Patiënten met oedeemklachten kunnen bij Medi Sport terecht in Geleen, Born of Heerlen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.