Medi Sport telt drie manueel therapeuten

Gepubliceerd op 8 februari 2023 om 10:17

Een jaar geleden ontving fysiotherapeut Thomas Dekker van Fysiotherapiepraktijk Medi Sport, in dienst sinds 2017, zijn diploma voor het succesvol afronden van de 3-jarige Master of Science opleiding manuele therapie.

Hij rondde zijn studie aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort af met een onderzoek naar prognostische factoren bij acute nekpijn.

Thomas Dekker: “Een belangrijk uitgangspunt van de master was het vergroten van mijn skills. Samen met studiegenoten heb ik wekelijks op woensdagavond én geregeld op zaterdagen tal van beroepsvaardigheden, behorende bij manuele therapie, geoefend. Stages en in de avonden enkele mini-klinieken zorgden voor extra bagage. Eens per maand op vrijdag en zaterdag vonden de modules plaats op locatie. Hierbij werden theoretische en praktische vaardigheden getraind.

In zijn afstudeerscriptie onderzocht Thomas de mate van invloed van een verhoogd BMI en fysieke inactiviteit op het herstel bij acute nekpijn. “Ik wilde weten of de aanwezigheid van beide componenten specifiek leidt tot een vertraagd herstel. Dat was niet de uitkomst van het onderzoek. Het zijn daarentegen zeker wel aspecten die van negatieve invloed zijn, maar dan in combinatie met nog andere fysieke of psychosociale factoren.”

De manueel therapeut specialiseert zich in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan wervelkolom en gewrichten in armen en benen. “Wij worden vaak gezien als ‘kraker’ omdat we manipuleren, maar dat doen we pas als er een aanleiding is, een indicatie. Daarbij is manipulatie één van de tools die we kunnen toepassen.”

Medi Sport telt drie manueel therapeuten. Naast Thomas Dekker zijn dat Rian Dekker (master) en Ger Dohmen. Informeer naar één van hen op onze locaties.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.