Gespecialiseerd fysiotherapeut maakt bindweefsel los

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 14:23

Bindweefsel (fascia) om onze spieren, botten, organen en
gewrichten, dat niet plooibaar en soepel is, kan de veroorzaker zijn van (pijn)klachten in ons lichaam. Hierdoor kan iemand moeilijk bewegen en functioneren, de mobiliteit wordt gehinderd. De fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het toepassen van Fascia Integratie Therapie (F.I.T.) maakt het bindweefsel los, waardoor klachten verdwijnen.


“Pakweg de laatste tien jaar worden deze technieken meegenomen tijdens het diagnoseonderzoek. Patiënten die bijvoorbeeld een knieoperatie hebben ondergaan kunnen rondom het litteken te maken hebben met bindweefsel dat niet of slecht te plooien is. Met behulp van een tool of handtechnieken, die voor de patiënt niet pijnlijk zijn, kunnen we dit herstellen”, aldus fysiotherapeut en manueel therapeut Rian Dekker, die net als zijn collega’s Patrick Winkelmolen en Eefje Huijsmans van Medi Sport Fysiotherapie deze fasciatechnieken toepast.


“De praktijk leert dat in de meeste gevallen de klachten vrij snel
zijn verdwenen, gemiddeld na twee tot zes behandelingen. Dat
hangt ook af van de ernst van de klachten.” Overigens bevindt bindweefsel zich in heel het lichaam en is de fysiotherapeut
gespecialiseerd in F.I.T. tijdens het onderzoek in staat deze
probleemgebieden in kaart te brengen en te behandelen.

Wilt u meer hierover meer weten? Neem contact op onze
praktijklocaties.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.