Rian Dekker maakt overuren bij Oranje

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 09:35

Met het sportief succesvol verlopen EK nog vers in het geheugen, maakt manueel en fysiotherapeut Rian Dekker opnieuw deel uit van de begeleidingsstaf van het Nederlands mannenhandbalteam dat 13 januari in het Poolse Krakau aan het wereldkampioenschap begint. Oranje staat aan de vooravond van een historisch moment, omdat het in 1961 voor het laatst actief was op een WK. 

Rian Dekker, in het dagelijkse leven mededirecteur en manueel en fysiotherapeut van Medi Sport, is al zijn hele leven nauw betrokken bij handbal. In eerste instantie als speler en trainer, daarna vanuit zijn professie als fysiotherapeut bij respectievelijk Sittardia en tegenwoordig Limburg Lions. 

De laatste jaren  wordt hij met regelmaat gevraagd om de staf van het Nederlands mannenteam te completeren. Samen met fysiotherapeut Robert Baardse draagt hij zorg voor de fysieke gesteldheid van de internationals. De aanwezigheid op het EK in januari 2022 was ook voor Dekker een hoogtepunt. "Het was een geweldige ervaring om bij te kunnen dragen aan de knappe prestaties van Oranje."

De afgelopen dagen had de Limburger bijna een dubbeltaak, gezien Robert Baardse ziek is en in quarantaine verblijft. "Het waren lange en intensieve dagen, nu heeft het EK geleerd dat je sowieso van 's morgens tot 's avonds laat bezig bent met het begeleiden en behandelen van de spelers." 

Rian Dekker laat weten dat Oranje fit en enorm gedreven is om een goede prestatie neer te zetten in de eerste groepsfase van het WK. Nederland opent 13 januari om 18.00 uur tegen Argentinië en speelt daarna op zondag 15 januari (18.00 uur) en dinsdag 17 januari om 20.30 uur tegen respectievelijk Noord-Macedonië en Noorwegen. De eerste drie landen van elke poule gaan door naar de volgende ronde. 

Wij van Medi Sport wensen Rian en het Nederlands team, met daarin meerdere Limburgse spelers, veel succes!

Foto: Rian Dekker (rechts) met de Limburgse international Luc Steins.  

Reactie plaatsen

Reacties

Nancy
een jaar geleden

Aan de gedrevenheid, toewijding en betrokkenheid van fysio Rian zal het niet liggen.
Aan de inzet van de spelers zeker ook niet.
Ik hoop op een succesvol resultaat…👍