Fysiotherapie zowel voor als na heupoperatie

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 10:21

Revalideren met een nieuwe heup. Een patiënte, ruim tachtig jaar, kreeg ondersteuning en begeleiding van fysiotherapeut Inge Rooijakkers van Medi Sport Born, zowel in de aanloop
naar de operatie als erna.

Als gevolg van artrose speelden pijnklachten steeds meer op. “Doordat ik noodgedwongen minder kon bewegen werd ik stijver en nam links de pijn toe. Dat mijn heup was versleten wist ik al 2 jaar, ik heb het dan ook nog een tijd kunnen uitstellen.” Uiteindelijk volgde een heupoperatie in Zuyderland.

Mevrouw koos ervoor om bij Medi Sport pre-operatief te starten met spierversterkende oefeningen voor haar benen. Dit met het oog op ‘better in-better out’. De therapie vond plaats in de oefenzaal in de praktijk in Born en bestond met name uit fietsen op een hometrainer en apparaten om de beenspieren sterker te maken. Fysiotherapeute Rooijakkers: “De patiënt heeft hier in de praktijk ook kunnen oefenen met het kruklopen en ze kon alvast wennen aan de oefeningen die ze na de operatie thuis kon gaan doen.”

”Inge, die aanvankelijk aan huis begeleidde, over het verloop van de revalidatie: “In algemene zin ben ik content over de progressie, hoe mevrouw de oefeningen doet en hoe ze binnens- als buitenshuis beweegt.”

Neem voor een afspraak of meer informatie contact op met één van onze praktijklocaties. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.