• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Rian Dekker manueel therapeut en fysiotherapeut op EK 2022

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on januari 11, 2022

Als het Nederlands mannenhandbalteam vanaf donderdag 13 januari deelnemer is aan het Europees kampioenschap is de Limburgse manueel therapeut en fysiotherapeut en mede-directeur van Medi Sport Rian Dekker lid van de medische staf. Het is na 2020 zijn tweede grote toernooi met de nationale ploeg. De duels in poule B beginnen in Boedapest donderdag as. met de ontmoeting tegen Hongarije. Oranje speelt daarna tegen IJsland (16-01) en Portugal (18-01).

Voor Dekker, al meer dan 30 jaar werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut, loopt het begeleiden van talenten en topsporters als een rode draad door zijn loopbaan. Op zijn CV staan nationale titels met zowel de handballers van Sittardia als Limburg Lions. Aan laatstgenoemde club is hij vanaf het allereerste uur verbonden. Sportcoryfeeën als proftennisster Demi Schuurs, tophandballer Luc Steins (tegenwoordig speler bij het Franse PSG) en de paralympische kampioenen rolstoeltennis Sharon Walraven en Sam Schröder raadplegen al jaren de praktijk van Medi Sport.

Oranje heeft in de aanloop naar het EK adequate maatregelen getroffen om gevrijwaard te blijven van coronabesmettingen. Vorige week stonden nog twee oefenduels tegen Zweden op het programma. Na een kleine nederlaag (34-30) in het eerste treffen moest door de tweede wedstrijd vanwege besmettingen een streep. De aan Nederlandse zijde positief geteste Ephrahim Jerry is direct in isolatie gegaan. Het gevolg was dat de andere spelers binnen Oranje wederom zijn getest en op een speler na, die nu ook in quarantaine is, negatief zijn bevonden.

Rian Dekker en Robert Baardse zijn als fysiotherapeuten van het Nederlands team dan ook zeer waakzaam. Dekker: “Vanaf het eerste moment zit de hele groep in een ‘bubble’, zo gaat bijvoorbeeld niemand naar de supermarkt. We nemen nagenoeg dagelijks sneltesten af en heel frequent een PCR-test.” Omdat beiden al langer samenwerken is precies duidelijk wie wat doet. “We kennen elkaars specialismen en ieder weet dan ook zijn taken.” Elke werkdag is zeer intensief, van ’s morgens tot ’s avonds laat, waarbij alles draait om een optimale fysieke gesteldheid van de selectie.

In de voorronde speelt de ploeg tegen opponenten van naam en faam, waarbij de eerste wedstrijd in Boedapest in een bijzondere ambiance zal plaatsvinden. Nederland opent tegen gastland Hongarije. De fysiotherapeut van Medi Sport: “We spelen in een uitverkocht huis in een compleet nieuwe sportarena, met maar liefst 22.000 toeschouwers op de tribune. Een geweldig decor waar onze jongens naar uitkijken.”

Voor bondscoach Erlingur Richardsson van Oranje en afkomstig uit IJsland geldt dat hij het tweede treffen, notabene tegen zijn landgenoten, met rood heeft omcirkeld. Rian Dekker daarover: “De bondscoach vroeg al aan ons: “Mag ik dan het IJslands volkslied meezingen?!” Tot slot wacht nog Portugal, op papier sterk maar een selectie die momenteel door blessures en het coronavirus is geteisterd.

Vast staat in elk geval dat Rian Dekker aan de vooravond staat van een intensieve periode, maar tevens een unieke ervaring tegemoet kan zien! 

No Comments to "Rian Dekker manueel therapeut en fysiotherapeut op EK 2022"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018