• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Revalidatie coronapatiënten

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on april 24, 2020

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus en hierdoor in het ziekenhuis zijn opgenomen, moeten zo snel als hun toestand het toelaat, fysiotherapie krijgen. Ernstig zieke patiënten die beademd worden en lang in het ziekenhuisbed liggen, krijgen te maken met ademhalingsproblemen en fysieke klachten doordat zij langdurig inactief zijn. Fysiotherapeuten kunnen hier een grote meerwaarde hebben voor patiënten en hun zorg. Dit stellen fysiotherapeuten en onderzoekers van het Radboud UMC in een gezamenlijk behandeladvies.

Ellen Cuijpers, fysiotherapeut en mede-directeur van Medi Sport in Geleen, Born en Heerlen: “Inmiddels bereidt onze beroepsgroep samen met het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) zich voor op een groep patiënten die aan de hand van specifieke programma’s en protocollen zullen revalideren binnen de eerstelijns fysiotherapie.”

Het algemene beeld na opname op de Intensive Care is dat deze groep patiënten spiermassa heeft verloren en in eerste instantie weinig energie heeft. Iemand die een hele dag op bed rust, verliest dagelijks ongeveer 5% van zijn totale spiermassa en algemene conditie. Tijdens de revalidatie krijgen de patiënten oefeningen gericht op het verbeteren van de longfunctie, door het versterken van de ademhalingsspieren, het beter ophoesten van slijm en dieper ademhalen waardoor de ventilatie van de longen verbeterd wordt. Ook krijgen zij bewegingsoefeningen.

Ellen Cuijpers: “Wat de gemiddelde duur van een dergelijk revalidatietraject is is nu moeilijk te zeggen. Uiteraard is dat afhankelijk van de periode die iemand op de IC is geweest, maar ook van de algehele gesteldheid en conditie van de persoon voordat de opname plaatsvond. Wetenschappelijke studies laten ons zien dat ook het revalidatietraject na de IC veelal intensief en van langere duur kan zijn.” 

No Comments to "Revalidatie coronapatiënten"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018