"Hij hield me voor toch steeds vooruit te kijken"

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 19:00

In het voorjaar van 2019 werd bij hem de diagnose Kahler gesteld, een agressieve vorm van bloedkanker. “Je leven verandert drastisch, noem het een slechte film waarin jezelf de hoofdrol speelt.”

Van een actief dagritme naar volkomen inactiviteit. Wat volgde was stamceltransplantatie en een verwijzing naar oncologiefysiotherapie.

Zodoende begon Lou aan een intensief revalidatietraject, waarin hij onder leiding van oncologiefysiotherapeut Kai Acampo van Medi Sport progressie boekte en stap voor stap weer aan vertrouwen won.

“Mijn lichaam was een tijdlang zo uitgeput, kon niets meer, alleen maar in bed liggen.” Na een zware periode van chemo ontving Lou in eerste instantie fysiotherapie aan huis. “Met Kai was meteen een klik. Beetje bij beetje kon ik met Kai oefeningen doen en verbeterde langzaam mijn conditie.”

Dat was het moment dat hij bij Medi Sport in Oud-Geleen aan de slag ging. Het beweegprogramma was in hoofdzaak gericht op meer uithoudingsvermogen, kracht en balans. “Kai Acampo -hij is enorm positief- kent heel goed mijn fysiek zwakkere plekken, herkent wat ik voel, hoe ik het beste kan bewegen en hield me steeds voor om toch vooruit te kijken, perspectief te zien.”

Voor meer informatie over oncologiefysiotherapie kan men terecht bij onze praktijklocaties.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.