• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport omarmt HealthyLIFE

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on mei 9, 2019

Ontevreden over jouw leefstijl en gezondheid? Maak het bespreekbaar bij de huisarts of praktijkondersteuner. Onder bepaalde voorwaarden is namelijk deelname aan de leefstijlinterventie HealthyLIFE mogelijk. Het programma, dat wordt gecoördineerd door Ecsplore, bestaat gedurende 32 weken uit leefstijlcoaching, een beweegprogramma en meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek. Het doel is een actiever, gezonder en bewuster leven. Medi Sport in Geleen is begeleider en daarmee een belangrijke partner. HealhtyLIFE is niet alleen in de Westelijke Mijnstreek te volgen, maar ook in de regio’s Roermond en Weert.

Fysiotherapeut Ellen Cuijpers en sportinstructeur Yvanca Evers van Medi Sport omarmen de opzet van HealthyLIFE. “Sterk aan het programma is zowel de duur, 8 maanden, als de aandacht voor gezonde voeding, gedrag én bewegen. Uit ervaring weten we dat de inzetten op deze combinatie vereist is om de beste resultaten te boeken.”

De rol van Medi Sport binnen HealthyLIFE die van beweegaanbieder. Gedurende 14 weken wordt in Geleen een beweegprogramma begeleid met aandacht voor onder andere kracht, loopscholing, uithoudingsvermogen, functioneel trainen, mobiliteit, balans en corestability. Robbert Lemmens en Martina Daumantaite, beiden derdejaars studenten Sportkunde aan Fontys Sporthogeschool Eindhoven, hebben samen met Ellen Cuijpers en Yvanca Evers voor HealthyLIFE een beweegprogramma ontwikkeld dat aansluit bij de doelgroep.

“Omdat we ook betrokken zijn bij de beweeglessen van HealthyLIFE ervaren we meteen hoe het programma in de praktijk functioneert. De deelnemers tonen een hoge mate van motivatie en waarderen de inhoud”, zo laten Robbert en Martina weten. “Met de feedback die we tot nog toe hebben ontvangen zijn we meteen aan de slag gegaan, zodat de lessen zijn geoptimaliseerd.” De studenten constateren dat het fysieke vermogen binnen een groep deelnemers behoorlijk kan variëren. “Voor ons een leerzaam aspect. Het programma is door ons zo samengesteld dat de sportdocent of lesgever, met relatief kleine aanpassingen, goed kan differentiëren”, aldus Robbert Lemmens.

Naast de wekelijkse training bij Medi Sport gaat binnenkort elke deelnemer van HealthyLIFE een thuisprogramma ontvangen met mogelijkheden om op eigen niveau en in de eigen omgeving oefeningen te doen die bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van conditie, been- en armkracht, balans en corestability. Martina: “Alle oefeningen worden ingedeeld naar duur en intensiteit, zodat er sprake is van één, twee of drie sterrenprogramma. Iemand die regelmatig wandelt kan er dus voor kiezen langer te lopen, terwijl hij bijvoorbeeld voor de balansoefeningen gebruik maakt van het één sterprogramma.”

Martina en Robbert zijn erg tevreden over hoe ze worden door Medi Sport worden begeleid. Martina: “Het is heel prettig om met professionals op het gebied van sport, bewegen en fysiotherapie te kunnen samenwerken. Daar leren wij veel van. Collega’s als Ellen en Yvanca zijn voor ons een echte inspiratie”, aldus Martina Daumantaite.

Voor wat betreft de deelnemers aan HealthyLIFE zien de Fontys-studenten dat er goede resultaten worden geboekt. “Je ziet dat ze tot het uiterste willen gaan om hun doel te bereiken en dat is mooi!” HealthyLIFE is erop gericht een nieuwe leefstijl te ontwikkelen die bijdraagt aan kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving. Wie meer informatie wil over het beweegprogramma van HealthyLIFE kan contact opnemen met Medi Sport in Geleen aan Nobertijnenstraat 77A (046 – 474 34 34) en vragen naar Ellen Cuijpers of Yvanca Evers.

No Comments to "Medi Sport omarmt HealthyLIFE"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018