• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport lid Hans Bodens gaat voor werelduurrecord

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juni 18, 2019

Onze abonneehouder Hans Bodens staat donderdag 20 juni om 18.00 uur aan de start voor een bijzondere sportieve uitdaging, namelijk het neerzetten van het werelduurrecord voor 80-plussers op de wielerbaan van Geleen. Hiervoor zal Hans, net de tachtig gepasseerd, op zijn minst een afstand moeten afleggen van 25 km en 300 meter. De sportieve uurtjes op maandagavond bij Medi Sport in Geleen de afgelopen tientallen jaren zouden hem weleens goed van pas kunnen komen!

“Met onze club TWC De Luifeltrappers fiets ik normaal twee keer per week, telkens zo’n 60 tot 70 km. Maar de laatste tijd train ik vrijwel dagelijks om goed in conditie te zijn voor m’n werelduurrecordpoging.” Het is  geen sinecure om een uur lang de juiste houding en cadans aan te houden om meer dan 25 km te trappen. “Ik heb enkele keren op de baan gereden en kan je vertellen dat het eentonig zal worden, telkens hetzelfde rondje. Donderdag zal ik toch gauw zo’n zestig keer rond moeten rijden!”

In 1968 sloot Hans, klok- en horlogemaker -bijgenaamd ‘Hans Klok’- zich voor het eerst aan bij een groep georganiseerde fietsvrienden, Gentlemen genaamd. “Dat was toen onder de vlag van Le Caveau, het café van Fortuna ’54-speler Bob Jongen.  Er zijn tijden geweest dat we door Frankrijk reden en zelfs tot in Santiago de Compostella.” Met trots denkt hij terug aan het feit dat hij in zijn leven vijf keer de Mont Ventoux heeft beklommen. “Op mijn 37e trainde ik zo fanatiek om bergop een scherpe tijd te kunnen noteren. Toen fietste ik in 1 uur en 37 minuten de Mont Ventoux omhoog.”

Hans is bij Medi Sport lid van de befaamde maandagavondgroep voor heren, die voor gezellig en gevarieerd sporten en bewegen wekelijks samenkomt in de zaal van het sportcentrum in Oud-Geleen. Onder leiding van fysiotherapeut Rian Dekker. “Ik ben blij dat ik naast het wielrennen al 36 jaar bij Medi Sport actief ben. We beginnen altijd met een goede warming-up met daarna een lekker potje basketbal. Voor mij is het niet eenvoudig, gezien mijn lengte, maar goed voor de conditie. Daarna gaan we aan de slag met allerlei grondoefeningen voor de rompspieren. Heel nuttig, omdat je met fietsen toch vooral je beenspieren gebruikt en ontwikkelt.” De training wordt afgesloten met een voetbalpartijtje. Gelet op zijn algehele fysieke conditie heeft Hans dan ook donderdag in Glanerbrook alle vertrouwen in een goede afloop. Wij van Medi Sport wensen hem succes, zodat hij zijn bijnaam ‘Hans Klok’ alle eer aan doet.

No Comments to "Medi Sport lid Hans Bodens gaat voor werelduurrecord"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018