• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport helpt re-integreren

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on november 7, 2018

Re-integratie vanuit Medi Sport richt zich op fysieke problemen die verband houden met het werk van de individuele medewerker. Samen wordt toegewerkt naar een verantwoorde terugkeer op de werkvloer. Fysiotherapeut en re-integratietrainer  Roger Hendrix van Medi Sport: “In de meeste gevallen verwijst de arbodienst naar ons. Aan de hand van een intakegesprek, onderzoek en door middel van een of meerdere fysieke testen brengen we de lichamelijke belasting en belastbaarheid van de werknemer in kaart.”

Deze gegevens worden gerapporteerd, samen met een behandelplan. Zaken die in de praktijk aandacht kunnen krijgen zijn bijvoorbeeld werkhouding, werkplek, aard van de taken en werkduur. Ook tussentijds en aan het einde van het re-integratietraject zal verslag worden uitgebracht, zodat betrokkenen een helder zicht houden op de voortgang.

Tijdens een afgesproken individueel re-integratietraject vindt een Graded Activity trainingsprogramma plaats, en/of een instructietraining op de werkplek en/of een werkplekonderzoek. “Uiteraard gebaseerd op de afspraken die worden gemaakt met de arbodienst en/of rechtstreeks met de werkgever. Het trainingsprogramma richt zich met name op balans te vinden in belasting en belastbaarheid. Dit zal enkele maanden van intensieve training inhouden. Waarbij er een geleidelijke opbouw plaatsvindt in toename van belastbaarheid van het lichaam, waardoor aan het einde van het trainingstraject de werkzaamheden naar wederzijdse tevredenheid van werkgever als werknemer weer volledig uitgevoerd worden. Het beoogde doel is dat de medewerker weer optimaal kan functioneren in de eigen arbeidssituatie of binnen de eigen werkgever, maar dat is natuurlijk afhankelijk van aard en de ernst van de klachten.”

Ook adviseert, begeleidt en behandelt Medi Sport met als doel klachten en (langdurig) verzuim te voorkomen. “Preventie kan in de vorm van aanpassingen in het proces, werkwijze, werkplekinrichting, verandering van leefstijl en door voorlichting en preventieve training. Daardoor kun je verzuim in een vroeg stadium voor zijn. Bij eerste signalen van fysieke klachten wil je met de cliënt door tijdige interventie erger voorkomen, zodat de werknemer op kortere termijn het werk kan hervatten.”

Wie meer informatie wil over ondersteuning bij re-integratie kan contact met Medi Sport opnemen.

No Comments to "Medi Sport helpt re-integreren"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018