• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Maak kennis met dry needling

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on oktober 4, 2018

Wellicht heeft u al eens gehoord van dry needling, maar wat is het nu eigenlijk? Wij van Fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport geven u graag uitleg. Met behulp van een zeer dunne acupunctuurnaald -maar er is géén sprake van een acupunctuurbehandeling- worden pijnplekken, ook ‘triggerpoints’ genoemd, gedeactiveerd. Literatuurstudies tonen de positieve effecten van deze methode aan. Op onze locaties worden de behandelingen dry needling gedaan door meerdere fysiotherapeuten.

‘Triggerpoints’ kunnen zich uiten in pijn en stijfheid in zowel de spier als directe omgeving (zogeheten ‘uitstralingspijn’), beperking van beweging in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in betrokken spier(en), pijnontwijkend gedrag, hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp.

Fysiotherapeut Rian Dekker van Medi Sport: “De oorzaken van dergelijke klachten kunnen heel divers zijn: instabiliteit, spierverzwakking en -verkorting, overbelasting en/of blessures, een langdurig verkeerde houding, verkramping van spierweefsel bij meniscusletsel of hernia, psychologische factoren, acute klachten door een andere houding of ongeval etc.”

Collega Eefje Huijsmans: “Het inbrengen van de naald voelt de patiënt bijna niet. Als de juiste ‘triggerpoint’ aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat zorgt even voor een soort ‘kramp’-gevoel. Daarna treedt ontspanning op en kan men makkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en/of stijf aan, maar dat duurt hooguit enkele dagen.”

Patrick Winkelmolen: “De patiënt ontvangt bij ons ook oefeningen en adviezen om de verbeterde situatie te behouden. De methode kan een onderdeel zijn van een normale fysiotherapiebehandeling. Indien de patiënt aanvullend verzekerd is, vallen in principe ook de kosten van dry needling hieronder.”

Wie meer informatie of een afspraak wil, kan contact opnemen met Medi Sport. Klik in het hoofdmenu van deze website op ‘contact’.

No Comments to "Maak kennis met dry needling"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018