• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Luc Steins ontloopt Franse lockdown

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on april 29, 2020

In coronatijd een opvallend gezicht in de wachtkamer van Fysiotherapiepraktijk Medi Sport in Geleen. Handbalprofessional en international Luc Steins meldt zich voor behandeling van acute klachten bij fysiotherapeut Rian Dekker. De speler van Toulouse, uitkomend in de Starligue, heeft samen met zijn vriendin vanwege de coronacrisis Frankrijk tijdelijk achter zich gelaten en verruilt voor het vertrouwde Limburg. “In Frankrijk is door de lockdown de bewegingsvrijheid erg beperkt. Als topsporter kan ik er letterlijk geen kant uit. Ik mag hooguit een kilometer rondom ons appartement wat lopen. En dan moet ik nog in formele zin aantonen wat ik aan het doen ben. Omdat de omstandigheden hier aanmerkelijk beter zijn en je wel naar buiten kunt, hebben we besloten af te reizen naar Limburg.”

Met dumbbells en gewichten van Medi Sport is Steins, die jarenlang uitkwam voor Sittardia en Limburg Lions en al als jochie bij Medi Sport fysieke trainingen volgde, in deze periode in staat zijn spiermassa voldoende te trainen. “Verder onderhoud ik zo goed als mogelijk, ook gelet op mijn blessure, mijn basisconditie door te fietsen en te lopen. Echter handballen zit er voorlopig niet in gelet op de maatregelen die voor sportaccommodaties gelden.” Toch verlangt Luc weer naar de bal. “Alleen al vanwege je balgevoel wil je graag weer iets kunnen doen en een bal kunnen gooien, bijvoorbeeld ergens in een wei met geïmproviseerde doelen.”

Luc Steins was bezig aan een sterk seizoen, waarin hij samen met Toulouse de competitie voortijdig heeft afgesloten met de vijfde plaats. “In de eerste seizoenshelft zetten we een goede serie neer, daarna werd het helaas minder. Maar de vijfde plaats geeft wel recht op Europees handbal komend seizoen en dat is een fraaie beloning.” De 25-jarige spelverdeler gaf internationaal gezien nadrukkelijk zijn visitekaartje af tijdens de Europese kampioenschappen voor landenteams begin dit jaar, hetgeen leidde tot meerdere aanbiedingen.

“Er zijn met meerdere interessante verenigingen contacten en gesprekken geweest, zowel in Frankrijk als met clubs uit de Bundesliga. Ik heb even getwijfeld, maar aan de andere kant heb ik het erg naar mijn zin bij Toulouse en ben ik dankbaar voor de kansen die ik er krijg. Daarbij ziet de trainer (Philippe Gardent, red.) het erg in mij zitten. Een tijdje terug heb ik bij Toulouse mijn contract kunnen verbeteren en verlengen tot en met 2022. Tegen die tijd ben ik 27 jaar en kan ik bij wijze van spreken nog altijd een overstap maken.” Voor nu hopen Luc Steins en zijn vriendin ergens in mei weer terug te kunnen keren naar Frankrijk en het ‘normale’ leven, voor zover dat kan, op te pakken. 

No Comments to "Luc Steins ontloopt Franse lockdown"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018