• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Fysieke klachten bij thuiswerken

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juli 17, 2020

Thuiswerken is de voorbije maanden haast gewoon geworden. Echter lang niet altijd zijn de omstandigheden in je eigen woning voor kantoorwerk ergonomisch verantwoord en bevorderlijk voor de lichaamshouding. Mede daardoor kunnen vermoeidheidsklachten en slecht slapen ontstaan. Fysiek ongemak vertaalt zich veelal in nek-, schouder- of rugklachten. Een andere factor van belang is het feit dat menigeen minder is gaan sporten en ongezonder eet.

Essentieel als je thuiswerkt zijn een goede tafel en/of stoel en aandacht voor je zithouding: voeten naast elkaar op de grond en je onderrug tegen de rugleuning van de stoel. Een eetkamertafel, een te hoge stoel of werken achter een tablet of laptop met een bolle rug en schouders naar voren kunnen na meerdere weken problemen veroorzaken die vervolgens een bezoek aan de fysiotherapeut noodzakelijk maken.

Het advies is in de thuissituatie te kijken naar de hoogte van de laptop en deze eventueel iets hoger te plaatsen door het gebruik van een standaard of een eenvoudig hulpmiddel als een doos of een dik boek. Kies bij voorkeur voor een beweeglijke bureaustoel die in hoogte is te verstellen. Om niet te lang in dezelfde houding te blijven zitten is het raadzaam elk uur enkele minuten te gaan bewegen. In het geheel is afwisseling in werken te adviseren, zodat je ook je ogen even ontlast in plaats van steeds op het beeldscherm te blijven kijken.

Mochten er in deze vragen zijn dan kunnen de fysiotherapeuten van Medi Sport (Geleen, Born en Heerlen) adviseren en zo nodig tijdens een consult behandelen. Daarnaast bestaat op de locatie in Geleen (Norbertijnenstraat 77A) de mogelijkheid om via een abonnement deel te nemen aan vrije fitness, groepslessen, spinning en/of squash. In Heerlen, Pieter Hooftstraat 10, kunt u informeren naar de mogelijkheden van fitness en sporten in groepsverband.  

No Comments to "Fysieke klachten bij thuiswerken"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018