• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Eefje leert kleine Luc kruipen en lopen

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on december 2, 2020

Kinderfysiotherapeute Eefje Huijsmans van Medi Sport bezoekt vrijwel wekelijks, voor een consult, de nu 15 maanden oude Luc Theunissen. Beiden kennen elkaar sinds zijn ouders het eerste geboortejaar van hun zoontje vierden. Aanleiding is dat Luc moeite had met kruipen en met zijn motoriek achterliep. Na de 2e sessie begon Luc al aardig te kruipen. “Ondertussen gaat hij goed vooruit”, laat de moeder van Luc weten. “Eefje is heel kindvriendelijk en leert Luc spelenderwijs alles op motorisch gebied, zoals het kruipen en lopen.”

Een reden dat het kruipen voor de peuter vrij lastig ging heeft zijn moeder niet echt. “Door corona konden we een periode niet bij het consultatiebureau terecht. Bij de eerstvolgende afspraak werd geconstateerd dat voor Luc fysiotherapie belangrijk zou zijn om het kruipen te verbeteren. Zodoende hebben we contact gezocht met Eefje. Haar benadering is heel fijn. Behalve vriendelijk is ze duidelijk, laat zien wat ze doet en geeft goede informatie zodat wij weten hoe we dit met Luc kunnen oefenen. Belangrijk op dit moment is dat zijn linkerbeentje sterker wordt, zodat hij ook met zijn linkerbeen gaat opstaan en niet alleen met rechts.”

Eefje en Luc zullen nog een tijdje maatjes blijven. Gemiddeld loopt een kind voor het eerst tussen 10 en 18 maanden, omdat Luc met 15 maanden nog niet loopt gaat Eefje hem de komende tijd ook helpen met leren lopen.

Master kinderfysiotherapeute Eefje Huijsmans ondersteunt opgroeiende kinderen en jongeren bij de (senso)motorische ontwikkeling. Bijvoorbeeld als het gaat om onvermogen of een bepaalde mate van onhandigheid bij de uitvoer van dagelijkse taken, veelvuldig vallen of een zichtbare achterstand in de grove en/of fijne motoriek.

Een andere aanleiding kan zijn overgewicht met als gevolg een forse beperking in het bewegen en de algehele conditie. Of het ervaren, met grote regelmaat, van pijnklachten tijdens dagelijkse activiteiten, houding of sporten.

Voor begeleiding door kinderfysiotherapeute Eefje Huijsmans kunt u contact opnemen met een van onze praktijklocaties in Geleen, Born of Heerlen.

No Comments to "Eefje leert kleine Luc kruipen en lopen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018