• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Co-Fit bevordert herstel en dagelijks functioneren COVID-patiënten

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on mei 7, 2021

Co-Fit is een multidisciplinair programma voor COVID-patiënten met als doel zowel fysiek herstel als weer grip krijgen op het dagelijks functioneren. Co-Fit is voor de regio’s Westelijke Mijnstreek en Parkstad Limburg ontwikkeld door de aanbieders Fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport én Ergotherapiepraktijk Medi Ergo van Alf Philippen en Sifra Voncken. De doelgroep bestaat uit zowel COVID-patiënten die recent uit het ziekenhuis zijn ontslagen als personen die moeilijk herstellen van aanhoudende klachten als gevolg van een coronabesmetting en nog niet terug zijn op hun oude energieniveau. Een verwijzing naar Co-Fit kan alleen via het eerste aanspreekpunt van de patiënt, de huisarts.

Er is een groep patiënten voor wie in de eerste fase van de revalidatie, meestal na een ziekenhuisopname, dagelijkse handelingen als traplopen en huishoudelijke en verzorgende taken lastig of niet zijn uit te voeren. Ergotherapeut Alf Philippen maakt dan een start met het Co-Fit-programma door patiënten aan huis te bezoeken en in kaart te brengen welke schade is aangericht en in welke mate de patiënt mobiel en belastbaar is. “Indien nodig organiseren we voor een COVID-patiënt huishoudelijke hulp, een hoog-laag bed, een toiletstoel, een rollator of andere voorzieningen.” In een later stadium wordt bekeken hoe het herstel kan worden bevorderd. 

Roger Hendrix: “Bij Medi Sport zien we meerdere patiëntgroepen die te maken hebben gehad met het coronavirus. Variërend van een groep die zwaar getroffen is tot patiënten die voor een deel zijn hersteld en bijvoorbeeld weer gedeeltelijk werken, maar nog steeds worden belemmerd omdat ze maar niet hun oude energieniveau bereiken. Je wilt ervoor waken dat zij in een neerwaartse spiraal terecht komen door eerder minder in plaats van meer te gaan bewegen. Het revalidatieprogramma Co-Fit is erop gericht om in beweging te blijven en je stap voor stap fitter en energieker te voelen.” In de praktijken van Medi Sport, gelegen in Geleen, Born en Heerlen, vergroot de patiënt, begeleid door de fysiotherapeut, in een periode van 25 weken zijn of haar fysieke belastbaarheid door te werken aan conditie en kracht.

“Tijdens mijn bezoeken zie ik vaker schrijnende situaties, zelfs bij jongeren tussen 20 en 40 jaar die door het coronavirus zijn getroffen en het zowel fysiek als mentaal zwaar hebben”, geeft Alf Philippen aan. “Ze brengen hele dagen op de bank door, zijn niet in staat om bijvoorbeeld te koken of te douchen en lopen ook nog eens tegen psychische klachten aan.” In overleg worden oplossingen besproken, rust- en piekmomenten gepland en wordt gewerkt aan een dag- en weekritme, waaronder het hervatten van werk. “Een werknemer die langdurig ziek thuis is, krijgt te maken met re-integratie. In zo’n geval kunnen wij het contact leggen met bedrijfsarts, werkgever en eventueel UWV.”  

Roger Hendrix vindt dat Co-Fit zich onderscheidt door de samenwerking en afstemming tussen zowel huisarts, fysiotherapeut als ergotherapeut. “Het doel is meerledig, naast lichamelijk herstel is er aandacht voor het welzijn en het dagelijks functioneren van de COVID-patiënt, zodat hij of zij weer zoveel mogelijk zelfredzaam wordt.” 

COVID-patiënten met vragen over Co-Fit kunnen in eerste instantie contact opnemen met Roger Hendrix of Sirik Blokzijl van Medi Sport: tel. 046 – 474 3434.

No Comments to "Co-Fit bevordert herstel en dagelijks functioneren COVID-patiënten"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018