• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Begeleid programma valpreventie

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juni 27, 2019

Medi Sport biedt een valpreventieprogramma aan voor de doelgroep die te maken heeft met een beperking ten aanzien van de mobiliteit, al dan niet in combinatie met medicijngebruik. Doelstellingen van het valpreventieprogramma bij Medi Sport: inzicht krijgen in mogelijke oorzaken van vallen in het dagelijkse leven, veilig vallen en verbeteren van het looppatroon en/of balans. Daarnaast worden er persoonlijke adviezen gegeven om aanpassingen te doen, waardoor het valrisico wordt verminderd. Het is afhankelijk van de aanvullende ziektekostenverzekering of men voor vergoeding in aanmerking komt.

Het is een individueel programma dat van start gaat met een intake en beginmeting waarbij informatie over fitheid, spierkracht, balans en ‘valangst’ wordt vastgelegd. Indien nodig ligt binnen de eerste sessies de nadruk op loopscholing, balansoefeningen plus vallen en opstaan.

Tijdens de volgende fase worden verschillende situaties uit het dagelijkse leven nagebootst, zowel binnenshuis als daarbuiten. Denk hierbij aan obstakels zoals: losse stoeptegels, drempels en hellingen. Op deze manier herkent men eerder dergelijke situaties en reageert men adequater. In de laatste fase van de training ligt het accent op snelheid en behendigheid. Het programma wordt afgesloten met een eindmeting en evaluatie.

In totaal komen er op jaarbasis in Nederland zo’n 1 miljoen valincidenten voor. Een tiende deel leidt tot ernstige letsels als heupfracturen. De ‘jongere’ thuiswonende ouderen vallen over het algemeen buitenshuis, terwijl met het vorderen van de leeftijd en bij ouderen in instellingen het percentage valincidenten binnenshuis toeneemt. Valincidenten treden het meest frequent op tijdens het lopen, waarbij struikelen de meest voorkomende oorzaak is van vallen gevolgd door evenwichtsverlies en uitglijden.

No Comments to "Begeleid programma valpreventie"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018