• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Ziektebeelden en klachten bij ouderen

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on augustus 28, 2018

Wie ouder en minder beweeglijk wordt, kan daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Zij komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut, die binnen de praktijk van Medi Sport werkzaam is vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Daarnaast adviseren en begeleiden deze collega’s ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Zij worden geïnformeerd, bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Voor wie een verhoogd valrisico heeft kan deelname aan een valpreventietraining raadzaam zijn. Immers een val kan vervelende gevolgen hebben. Door het volgen van dit programma kan een val mogelijk worden voorkomen. De doelstellingen van het valpreventieprogramma: inzicht krijgen in mogelijke oorzaken van vallen in het dagelijkse leven, veilig vallen en verbeteren van het looppatroon en/of balans. Daarnaast worden er persoonlijke adviezen gegeven om aanpassingen te doen, waardoor het valrisico wordt verminderd.

Medi Sport beschikt over expertise die het mogelijk maakt dat de organisatie de specialisatie thuiszorg fysiotherapie kan aanbieden. Thuiszorg fysiotherapie is een functionele en effectieve manier, omdat patiënten thuis behandeld worden en daar oefeningen krijgen gericht op ADL-activiteiten. De fysiotherapeut in de thuissituatie van de patiënt komt vanzelfsprekend in aanraking met andere disciplines binnen de eerstelijnszorg. Samenwerken met andere zorgpartners is cruciaal voor het resultaat van de behandeling!

Een aandoening die zich meestal op latere leeftijd openbaart is Claudicatio Intermittens, ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Het wordt veroorzaakt door atherosclerose en kan als pijn of een onaangenaam gevoel in de benen (kramp, branderig, beklemmend, moeheid), vaak éénzijdig, optreden.

Klachten ontstaan na een bepaalde afstand lopen en verdwijnen na stilstaan. De klachten worden veroorzaakt, doordat tijdens het lopen de arteriële bloedtoevoer naar de werkende spieren tekortschiet. Medi Sport biedt in deze looptraining aan als een kostenbesparende methode om het vaatlijden te verlichten. Het positieve effect van looptraining bij patiënten met Claudicatio Intermittens is in den lande proefondervindelijk aangetoond.

Verondersteld wordt dat looptraining leidt tot het vrijkomen van het bloedvatverwijderende stikstofoxide, vrijgemaakt door het endotheel. Dit leidt tot een toename van de bloeddoorstroming. Looptraining leidt ook tot een verbetering van het spiermetabolisme dat zich uit in een toename van de loopafstand.

Wie meer informatie wil over bovenstaande fysiotherapiebehandelingen en beweegprogramma’s kan contact met ons opnemen.

No Comments to "Ziektebeelden en klachten bij ouderen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018