• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

What happens in my head when I’m playing?

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on maart 7, 2017

What happens in my head when I’m playing?
Topsporttalentcoaching Medi Sport Geleen

De Portugese tophandballer Joao Jacob Ramos speelt voor OCI-LIONS. Eerder in het seizoen raadpleegde hij studie- en loopbaanadviseur onderwijs & topsport Paul Smit, die consulteert bij Medi Sport in Geleen, met de vraag hoe hij kon leren zijn handbalspel naar een hoger niveau te tillen. In de week voor de Final4 van de BENE-League heeft Paul de motoriekstijl van Jacob onderzocht, vastgesteld, uitgelegd en vertaald naar succesacties.

Om inzicht te krijgen in en het ontwikkelen van typische voorkeuren bij het identificeren van talent en de persoonlijke leerstrategie maakt Paul Smit gebruik van testmethodiek. Eén van deze methodes is de typeleer, in bijzonder de ActionType Benadering. Met een motorisch profiel aan de hand van een online vragenlijst en fysieke testen heeft Paul de typische gedragskenmerken en persoonlijke waarden vastgesteld waarmee Ramos succesvoller kan zijn in de sport.

Wat gebeurt er in het hoofd van deze topper als hij springt, schiet, versnelt, een pass geeft, verticaal of horizontaal verdedigt? Zijn diens kracht en zwakte in acties te verklaren en te beïnvloeden? Paul Smit: “We hebben in die sessie zelfs het niveau aangeraakt van samenwerking in het team, stijl van communiceren met de staf en het team, impulsiviteit, de functie van resets en pitstops, emotie en waarom rouwmomenten in een wedstrijd weinig waarde hebben. Het begeleidingsmodel is gebaseerd op het breinmodel van CG Jung en doorontwikkeld in de hersenwetenschappen: ‘The brain is a moving device, not a thinking device’.“

Jacob ontving van Paul een motoriekprofiel en een persoonlijkheidsbeschrijving, waarmee hij in de aanloop naar de Final4 in de trainingen aan de slag kon. Paul Smit: “De complimenten zijn voor Jacob. Hij is leergierig en integreert opgedane kennis in zijn trainingen en spel. Een voorwaarde overigens die ik in de topsportprogramma’s op Trevianum ook terug laat komen in een talentprofiel. Zonder leergierigheid kun je nooit topsporter worden, laat staan een elitesporter.”

Jacob presteerde tijdens de Final4, waarin OCI-LIONS nipt de finale verloor, zeer goed. Met 19 doelpunten werd hij in het weekend topscoorder bij de LIONS en werd hij opgenomen in het All Stars-team. Paul: “Na de halve finale kwam hij lachend naar me toe en riep: ‘It works!’ Hij haalde vaak het ‘flow-niveau’ en de lofuitingen waren meer dan terecht.”

‘De LIONS-trein denderde bijna een uur in een hoog tempo door. Met een ontketende Joao Jacob Ramos (12 treffers) en de negen pegels van Joris Baart was er aanvallend zoveel druk van LIONS dat in hoog tempo uitliep naar een 12-18 ruststand. Ramos voelde zich de koning te rijk met de vele kansen die hij kreeg en onberispelijk verzilverde, de ene nog fraaier dan de andere. Het was dan ook vaak genieten in sporthal Alverberg in Hasselt, waar de schoten van Joris Baart, vaak van grote afstand, van internationale kwaliteit waren. De overtreffende trap kwam van zijn ploeggenoot Joao Ramos, die op slag van rust in de halve finale tegen Tongeren vanaf 13-14 meter de bal loepzuiver in de kruising plaatste.’ Bron: www.handbalstartpunt.nl.

Wil je meer weten over de werkwijze van Paul Smit? Bekijk de link of mail Paul via paulsmitlob@hotmail.com .

No Comments to "What happens in my head when I’m playing?"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018