• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Thomas Dekker master manuele therapie

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on september 15, 2021

Komende maand ontvangt fysiotherapeut Thomas Dekker van Fysiotherapiepraktijk Medi Sport, in dienst sinds 2017, zijn diploma voor het succesvol afronden van de 3-jarige Master of Science opleiding manuele therapie. Hij rondde zijn studie aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort af met een onderzoek naar prognostische factoren bij acute nekpijn.

Thomas Dekker: “Een belangrijk uitgangspunt van de master was het vergroten van mijn skills. Samen met studiegenoten heb ik wekelijks op woensdagavond én geregeld op zaterdagen tal van beroepsvaardigheden, behorende bij manuele therapie, geoefend. Stages en in de avonden enkele mini-klinieken zorgden voor extra bagage. Eens per maand op vrijdag en zaterdag vonden de modules plaats op locatie. Hierbij werden theoretische en praktische vaardigheden getraind.

In zijn afstudeerscriptie onderzocht Thomas de mate van invloed van een verhoogd BMI en fysieke inactiviteit op het herstel bij acute nekpijn. “Ik wilde weten of de aanwezigheid van beide componenten specifiek leidt tot een vertraagd herstel. Dat was niet de uitkomst van het onderzoek. Het zijn daarentegen zeker wel aspecten die van negatieve invloed zijn, maar dan in combinatie met nog andere fysieke of psychosociale factoren.”

Nu Thomas Dekker zijn masteropleiding manuele therapie heeft afgerond is een vanzelfsprekende vraag: welke meerwaarde ziet hij voor zichzelf? “Mijn kennis is enorm vergroot. Denk hierbij aan pathologie kennis (red. het ontstaan en beloop van aandoeningen), en literatuurkennis (welke behandeling is het meest effectief?). De manueel therapeut specialiseert zich in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Wij worden vaak gezien als ‘kraker’ omdat we manipuleren, maar dat doen we pas als er een aanleiding is, een indicatie. Daarbij is manipulatie één van de tools die we kunnen toepassen.”

Thomas Dekker is werkzaam binnen meerdere praktijklocaties van Medi Sport. Voor een eventuele afspraak manuele therapie kan contact worden opgenomen met 046 – 474 34 34.

No Comments to "Thomas Dekker master manuele therapie"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018