• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Therapie tegen vochtophoping en slecht werkende bloedvaten

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Fysio-Menu, Nieuwsfeed | on mei 23, 2019

Fysiotherapeut Kai Acampo van Fysiotherapiepraktijk Medi Sport in Born en Geleen is o.a. gespecialiseerd in oedeemtherapie. Oedeem heeft te maken met vochtophoping, meestal in de benen. Kai Acampo legt uit: “Bloedvaten in de benen bevatten kleppen die opengaan als het bloed uit de benen wordt afgevoerd. Om te voorkomen dat dit zuurstofarme en afvalstofrijke bloed terugstroomt, sluiten de kleppen zich.”

Door slecht functionerende kleppen kan het bloed niet goed weg. Dit heeft ook effect op het lymfevocht in het weefsel dat niet goed afgevoerd wordt. Er wordt dan gesproken over veneus oedeem. Een combinatie van vochtophoping (oedeem) en slecht werkende bloedvaten (het veneuze systeem). Het komt op elke leeftijd voor, maar ouderen, zwangere vrouwen en invaliden lopen meer risico.”

Acampo: “Het vocht hoopt zich op in de benen, enkels raken dik en opgezwollen. De bloeddruk in de beenvaten neemt toe, vaten en vaatjes verwijden zich en er ontstaan spataderen. Dit kan gepaard gaan met een branderig gevoel of krampachtige pijn en stijfheid: ‘restless legs’. In onze praktijk zien we bij deze klachten vaker ook huidafwijkingen: eczeem, bruine of witte verkleuring of soms wondjes.”

Als oedeemtherapeut past hij meerdere methoden of een combinatie toe. “Door specifieke grepen op het been of de arm wordt overtollig vocht afgevoerd. Zwachtelen van opgezwollen benen of armen zorgt voor druk op de bloedvaten en weefsels. Aderen vernauwen zich en de defecte kleppen sluiten. Door de benen of armen vervolgens te bewegen wordt het bloed richting het hart gepompt en kan het lymfevocht dankzij de toegenomen bloedcirculatie weg stromen. Een andere methode is een therapeutisch elastische kous, die aangemeten wordt.”

Voor oedeemtherapie is geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij de zorgverzekeraar daarom vraagt. Contact: Medi Sport, Parkweg 5 Born (tel. 046-4851756) of Norbertijnenstraat 77A Geleen (tel. 046-4743434); www.medi-sport.nl.

No Comments to "Therapie tegen vochtophoping en slecht werkende bloedvaten"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018