• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Soigneur Team Jumbo-Visma volgde sportmassage-opleiding bij Medi Sport

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on augustus 25, 2020

Voor de 30-jarige Ferdi van Even uit Valkenburg is een jongensdroom in vervulling gegaan. De voormalig CIOS-docent en golfprofessional en -golfleraar, die vorig voorjaar bij Medi Sport de landelijk erkende sportmassage-opleiding afrondde, maakt sinds afgelopen maart als soigneur deel uit van het profwielerteam Jumbo-Visma. “De vele handvatten die tijdens de opleiding bij Medi Sport zijn aangereikt pas ik nu in de praktijk toe. Zowel om fysieke klachten te voorkomen, herstel te bevorderen als eventuele blessures te behandelen.”

De voorbije weken was Ferdi van Even onderdeel van de ploeg die in Italië uiterst succesvol was. Wout van Aert zegevierde op indrukwekkende wijze in de Strade Bianche. Een week later bevestigde de Belg zijn topvorm door ook in Milaan-San Remo toe te slaan. In de koers Gran Piemonte was George Bennett van Jumbo Visma de sterkste. “Onze renners hebben drie wekenlang topprestaties geleverd. Natuurlijk schitterend om mee te maken. Daarbij staat hoog in het vaandel van de ploeg dat we samen winnen. Iedereen is belangrijk, we kunnen niet zonder mekaar!”

Voordat hij toetrad tot de geel-zwarte profformatie begeleidde hij gedurende een half jaar vanuit Sittard het Mexx Watersley Women Cycling Team. “Zelf ben ik een tijd als renner actief geweest bij Bergklimmers (de club waar ook ooit Tom Dumoulin zijn loopbaan begon red.), en WTC de Kempen. Door een blessure heb ik met pijn in het hart veel te vroeg afscheid moeten nemen. Ooit hoopte ik nog eens terug te kunnen keren in de wielerwereld.”

Van Even erkent dat het leven van een verzorger een druk bestaan is. “Dat is het allemaal waard! In Italië hebben we met drie soigneurs zowel de trainingen als de wedstrijden begeleid. Een koersdag begint al heel vroeg, uren voor de start. Dat betekent masseren maar ook het voorbereiden van eten en drinken.” Onderweg vervullen ze een belangrijke rol tijdens de bevoorrading. Als alle renners de finish zijn gepasseerd zijn de soigneurs nog tot ’s avonds laat in de weer om de renners te behandelen en voorbereidingen te treffen voor de volgende dag.

Vanaf eind augustus zijn vele ogen gericht op hoe Jumbo Visma zal acteren in ’s werelds grootste wielerevenement de Tour de France. Tom Dumoulin en Primoz Roglic zijn de aangewezen kopmannen in de strijd om het geel in Parijs. Ferdi van Even wacht een andere uitdaging, namelijk de ploeg begeleiden die zal uitkomen in de andere grote etappekoers, de Giro d’Italia, voorafgegaan door de Tirreno Adriatico. “Dat wordt een heel intensieve periode en beslist zwaarder dan de voorbije weken.”

De door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage erkende opleiding bij Medi Sport staat weer voor de deur, namelijk vanaf 14 september. Informatie hierover is te vinden via deze link. Meld je nu aan!

No Comments to "Soigneur Team Jumbo-Visma volgde sportmassage-opleiding bij Medi Sport"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018