• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Sam Schröder: focus op Paralympics 2021

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on mei 13, 2020

Het leek een schitterend sportjaar te worden voor Sam Schröder, met als bekroning deelname aan de Paralympics in Tokio. De rolstoeltennisser, die fysiek al jaren wordt begeleid en behandeld door Rian Dekker van Medi Sport, was in goede doen, pakte prijzen en belangrijke punten voor zijn ranking op de wereldranglijst. In de categorie Quad is hij de huidige nummer 4 bij de singles en achtste in het dubbelspel. Op het moment dat in de VS vanwege het coronavirus een halt werd toegeroepen aan het openbare leven was de 20-jarige Limburger halfweg het toernooischema van de Georgia Open Wheelchair Championship. Er zat voor de sporter en zijn collega’s niets anders op dan met de eerst beschikbare vlucht terug te keren.

Thuis in Geleen moest ‘Limburgs sporter met een beperking van 2019’ noodgedwongen wekenlang zijn uitdaging zoeken in zijn eigen tuin met het zoveelste potje tafeltennis. “Dat was echt wennen en hartstikke aanpassen, je kunt immers je energie niet kwijt.” Hij combineerde dat met de uitvoer van conditie- en krachtschema’s van Medi Sport. “Ik kon nog wel aan de slag met meerdere gewichten, een fitnessbankje en een handbike.” Voor wat betreft de tennistrainingen is er gelukkig weer groen licht. Sam was er aan toe, want trainen op de tennisbaan zat er door de beperkende coronamaatregelen sinds 12 maart niet meer in. “Gelukkig kan het weer. Samen met mijn trainer Joop Broens ga ik weer opbouwen.”

Het bericht over afgelasting van de Paralympics hing al een tijdje in de lucht en kwam ook voor Sam, die twee jaar terug darmkanker overwon, niet meer als een verrassing. “Dat niet nee, het was vooral opluchting. Heel lang was er vooral onduidelijkheid, terwijl de meeste spelers zich niet eens meer fatsoenlijk konden voorbereiden op de Spelen. Het zou dan ook niet eerlijk zijn geweest en daarbij niet veilig om de Paralympics in deze situatie door te laten gaan.”

Hoe de toernooikalender onder de vlag van de Internationale Tennis Federatie eruit gaat zien deze zomer is nog onbekend. “Sowieso zijn er tot 13 juli geen ITF-toernooien. Het zal afhangen hoe in de verschillende landen het virus zich nog verspreidt en wat de overheden besluiten. Voor ons spelers is er in elk geval gelijkheid, want de ranglijsten zijn bevroren, dus daar kan niets aan veranderen.”

In zijn hoofd is Sam al bezig met volgend jaar nu de Paralympics in Tokio zijn verplaatst naar 2021. “Aan de hand van mijn ranking maak ik elk jaar een toernooiplanning. Met de huidige plaats op de ranglijst was ik in het najaar zeker geweest van Tokio, maar komend jaar zal ik hard moeten werken om me voor de Spelen opnieuw bij de beste spelers van de wereld te kwalificeren.” Gelet op zijn talent en doorzettingsvermogen mag worden verwacht dat Sam in die missie zal slagen.    

No Comments to "Sam Schröder: focus op Paralympics 2021"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018