• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Rian Dekker met Oranje naar EK

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on december 30, 2019

Voor Rian Dekker, mededirecteur van Fysiotherapiepraktijk Medi Sport, begint 2020 op een bijzondere wijze. Hij maakt vanaf 1 januari deel uit van het Nederlands handbalteam heren dat het Europees kampioenschap gaat spelen. Naast zijn dagelijkse functie bij Medi Sport is Rian de vaste fysiotherapeut bij de mannen van de Sittardse handbalclub OCI-LIONS. Voor het aanstaande EK vormt Dekker samen met Robert Baardse de medische staf van Oranje. Bijzonder: het is voor het eerst in de historie dat de Oranje-mannen zich voor dit toernooi hebben gekwalificeerd. Aan de vooravond een gesprek met de 58-jarige fysiotherapeut uit Nieuwstadt, die al 30 jaar met topsporters werkt. 

Jullie komen op 1 januari samen op Schiphol. Voor jou is een kennismaking niet nodig, want je kent de selectiespelers al
“Dat klopt ja. Een deel van de groep ken ik heel goed, omdat ze speler zijn of waren bij OCI-LIONS. Maar ik ben ook al tijdens enkele interlands tegen Finland, Oostenrijk en Polen in functie geweest.”

Voor Oranje begint het EK op 9 januari. Wat doen jullie in de aanloop?
“We gaan nog eerst naar Zwitserland voor het spelen van enkele voorbereidingswedstrijden en het afwerken van trainingen. Daarna vliegen we terug naar Amsterdam en vertrekken van daaruit naar het EK in Noorwegen, Trondheim.”

Het Nederlands damesteam werd heel recent wereldkampioen. Voor de mannen lijkt op voorhand geen rol van betekenis weggelegd, gelet op de loodzware voorronde met Duitsland, Letland en Spanje. Hoe kijk jij daar tegenaan?
“Ik weet dat wordt gedacht: wat heeft Nederland in Noorwegen op het EK te zoeken? Ik vind dat onzin. Oranje moet gewoon uitstralen dat ze op het EK thuishoren. Ik ben ervan overtuigd dat het team wil laten zien hoe goed het is. Want het is toch écht een verschil of je met 5 of 15 doelpunten van Duitsland verliest!”

Is er op het EK nog een taakverdeling tussen jullie beide fysiotherapeuten?
“We hebben elk onze specialisatie. Als manueel therapeut zal ik me vooral op die klachten richten. Het werk dat we zullen doen is afhankelijk van kwetsuren en pijntjes in de groep. Ik weet dat er enkele blessures zijn, maar verder is het afwachten hoe de spelers uit de wedstrijden en trainingen komen.”

Wanneer is voor jou persoonlijk het EK geslaagd?
“De taak van Robert en mij is om ervoor te zorgen dat alle spelers dermate fit zijn dat ze zo optimaal mogelijk kunnen presteren. We zullen maximaal dienstbaar zijn. Dat is onze opdracht.”

No Comments to "Rian Dekker met Oranje naar EK"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018