• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Revalideren na een knieprothese

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on november 10, 2020

Het is hard werken voor Paul Geilen. De 60-jarige onderhoudsmonteur, die in het Zuyderland ziekenhuis na een scooterongeluk een knieprothese kreeg, is bezig aan een intensief revalidatietraject, waarvan de duur nog niet is te voorspellen. Hij wordt daarbij in de praktijk van Medi Sport in Heerlen begeleid door fysiotherapeut Inge Rooijakkers. “Het is gewoon heel lastig te zeggen hoelang ik moet revalideren. Dat kan meer dan een half jaar zijn, 9 maanden of misschien zelfs een jaar.”

Zijn situatie was extra complex doordat als gevolg van het ongeval hij zijn linkervoet naar buiten plaatste. “Na de operatie moest ik me ervan bewust worden dat ik weer anders moest gaan lopen, dus recht vooruit.” Diens operatie afgelopen augustus is in technische zin geslaagd te noemen, neemt niet weg dat hij daarna veel pijn had. “De prothese is via mijn bovenbeen geplaatst, een stevige operatie mag je zeggen. Vandaar ook die pijn in het begin, zo heeft de chirurg mij uitgelegd. Momenteel is het nog steeds niet hoera, maar de pijn is anders, acceptabeler.”

Samen met fysiotherapeut Inge Rooijakkers boekt Paul stap voor stap progressie en heeft hij tien fysiotherapiebehandelingen achter de rug. Deels gaat het om een aangepast beweegprogramma, in combinatie met het behandelen van zijn spieren rondom de nieuwe knie. “De spieren achterin de knieholte voelen al gauw verkrampt aan. Het helpt dat Inge door te masseren die spieren losmaakt.”

Paul Geilen was voorheen een fanatiek sporter, zowel op de fiets en mountainbike als in het fitnesscentrum. “Ik had verwacht sneller te herstellen. Wandelen lukt wel weer, maar hooguit een kwartier en fietsen moet ik noodgedwongen doen op een e-bike. Als je altijd gewend bent om veel en intensief te sporten valt dit tegen.”

Er is echter voldoende vooruitgang en dat geeft de burger moed. “Twee weken terug kon ik mijn knie maximaal 70 graden buigen, inmiddels is dat al meer dan 85 graden. Het gaat echt wel vooruit, maar het is mij wel duidelijk dat ik nog een vrij lange weg te gaan heb.”

No Comments to "Revalideren na een knieprothese"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018