• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Positieve resultaten door autogene training Medi Sport

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on mei 20, 2019

Een lichaam in rust bezit zelfhelende kracht. Met die overtuiging ontwikkelde de Berlijnse psychiater Heinrich Schultz de ontspanningsmethode voor lichaam en geest: autogene training. De basis zijn concentratieoefeningen. Niet door te forceren, maar juist door te ontspannen, te observeren wat in het lichaam gebeurt, emoties te ervaren en toe te laten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar autogene training gedaan met positieve resultaten.

“Het is niks zweverigs”, zegt Maarten Keijsers, fysiotherapeut bij Medi Sport in Born en Geleen. “Het wordt in onze praktijk toegepast bij psychosomatische klachten als bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, spastische darm/ maagklachten, hyperventilatie en als pijnbeheersing bij fibromyalgie en kan een onderdeel zijn van de reguliere fysiotherapiebehandeling.” Het wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Maarten Keijsers werkt met autogene training op individuele basis. “Na zo’n vijf sessies is de patiënt in staat de methode zelf te doen. Juist door regelmatig te trainen leert de deelnemer hoe hij beter zelfcontrole over zijn lichaam krijgt.” Wat zijn de effecten? “De patiënt leert beter te ontspannen, meer te relativeren, spierspanning vermindert, de hartslag en ademhaling worden regelmatiger en spanningen in maag/buikregio nemen af.

Bij autogene training wordt de cliënt gevraagd krachtige formules en positieve wensen in gedachte te herhalen, terwijl er een betekenisvol beeld bij wordt gevormd. Maarten Keijsers: “Door langere tijd en in een volkomen ontspannen houding te concentreren ontstaan reacties zoals een beleving van zwaarte, warmte, een rustige ademhaling/hartslag, warmtebeleving in maag/buik en koelte van het hoofd.”

Wie meer informatie wenst over autogene training bij Medi Sport kan contact opnemen met de fysiotherapie- en trainingspraktijk in zowel Born (Parkweg 5) als Geleen (Norbertijnenstraat 77A). Telefonisch bereikbaar via 046-4851756 en 046-4743434. Kijk ook op www.medi-sport.nl.

No Comments to "Positieve resultaten door autogene training Medi Sport"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018