• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Positief effect fysiotherapie bij draaiduizeligheid

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on december 28, 2020

Marjo heeft ervaring met fysiotherapie bij draaiduizeligheid. “Ik ben maar wat blij dat Patrick Winkelmolen mij hierbij heeft kunnen helpen.” Inmiddels heeft zij na een viertal behandelingen geen klachten meer. “De duizeligheid waarbij alles om mij heen lange tijd bleef draaien ontstond spontaan. Ik kwam in eerste instantie niet meer het bed uit, zo ernstig waren de klachten. De huisarts heeft me toen naar de fysiotherapeut verwezen.” Omdat haar echtgenoot al bekend was met Medi Sport koos Marjo voor de praktijk aan de Parklaan in Born.

Fysiotherapeut Patrick Winkelmolen volgde enkele jaren geleden de opleiding tot behandeling van perifere vestibulaire duizeligheid. “We maken onderscheid tussen perifere (niet ernstig/veel voorkomende) oorzaken en centrale (ernstig/zeldzaam) oorzaken. In 85% van de gevallen van draaiduizeligheid gaat het om BPPD, een tijdelijk defect in het evenwichtsorgaan dat goed en in korte tijd behandeld kan worden.” Door een acute positieverandering (bijv. van staan naar liggen of andersom) ‘lijkt de wereld om je heen te draaien’.

Marjo: “Wat ik heb begrepen zijn het kristallen in het evenwichtsorgaan die los zijn geraakt en door bepaalde technieken weer op hun plaats geraken. Patrick brengt mij tijdens de behandeling van een zittende naar een liggende positie, waardoor duizeligheid tijdelijk wordt opgewekt. Even later trekt die duizeligheid weer weg. Een andere oefening is het hoofd vanuit een rechte positie naar links te draaien en weer terug en daarna dezelfde beweging naar de rechterkant. Het opwekken van de duizeligheid is natuurlijk niet prettig maar het resultaat is wel dat ik er nu vanaf ben.”

In het geval van BPPD nemen de klachten sterk af dan wel verdwijnen ze. Daarnaast ontvangt de patiënt tijdens de behandelperiode enkele vuistregels die hij thuis of in de eigen omgeving in acht moet nemen, zoals niet rennen en het beperken van hoofdbewegingen.

Een verwijzing van de huisarts voor fysiotherapie is in deze niet nodig. U kunt rechtstreeks contact opnemen met Medi Sport in Born, Parkweg 5. Of bel 046-4851756.

No Comments to "Positief effect fysiotherapie bij draaiduizeligheid"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018