• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Pijntherapie door Medi Sport

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on december 16, 2019

Fysiotherapiepraktijk Medi Sport werkt op de locaties in Born en Geleen met TENS-apparatuur, een geaccepteerde en wetenschappelijk goed onderbouwde pijntherapie. Fysiotherapeut Maarten Keijsers van Medi Sport: “Een aanzienlijke groep fysiotherapiepatiënten heeft te maken met chronische pijn. Wie voortdurend pijn heeft kan zowel ernstig worden belemmerd in zijn dagelijks fysiek functioneren in en buitenshuis als problemen ervaren in mentaal en sociaal opzicht. Voor ons als fysiotherapeuten bij Medi Sport betekent het in de meeste gevallen dat we pijnpatiënten niet of nauwelijks kunnen laten deelnemen aan de oefentherapie. De reden: de pijnklachten zijn te intens en overheersend.”

TENS is de afkorting van Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Een TENS-apparaat maakt gebruik van elektroden die op de huid worden geplaatst. Op die manier worden elektrische impulsen afgegeven aan de zenuwvezels onder de huid. Het effect is dat pijnsignalen naar de hersenen door de impulsen worden geblokkeerd. Daarnaast wordt door TENS de aanmaak van lichaamseigen endorfines in de hersenen gestimuleerd, hetgeen zorgt voor pijnverlichting. De TENS-therapie is eenvoudig toepasbaar, veroorzaakt géén bijwerkingen zoals pijn en misselijkheid en wordt door alle ziektekostenverzekeraars vergoed.

Maarten Keijsers: “Toepassing van deze methode kan gebeuren bij chronische pijnklachten in het lichaam, maar ook bij acute pijnklachten als bijvoorbeeld gordelroos, bepaalde rugklachten, aanhechtingsproblemen van gewrichten etc. In onze praktijklocaties hebben we jarenlange ervaring met deze effectieve methodiek. Een ander groot voordeel is dat de patiënt kan worden behandeld en/of in staat is om in onze praktijk inhoud te geven aan de oefentherapie, zodat de mobiliteit wordt vergroot.” Op korte termijn verwacht Medi Sport ook patiënten in de thuissituatie te kunnen helpen met de TENS-apparatuur. “Inmiddels zijn enkele fysiotherapeuten daartoe al geschoold.”

Wie meer informatie wil over de TENS-methode kan contact opnemen met Medi Sport in Born (Parkweg 5, 046-4851756) óf Geleen (Norbertijnenstraat 77A, 046-4743434).

No Comments to "Pijntherapie door Medi Sport"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018