• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Performance Center voor talenten en topsporters, maatwerk in handen van Sirik Blokzijl

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on oktober 28, 2020

Indrukwekkend. Dat is de beste omschrijving als je langs de lijn de uitstraling ziet van talenten die fysiek trainen om binnen hun tak van sport beter te presteren. Eén voor één ogen ze atletisch. De sportieve inrichting waarvan ze gebruikmaken is het neusje van de zalm en de sfeer op de vloer is een combinatie van discipline en fun. Hotspot is fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport aan de Norbertijnenstraat in Geleen, waar sinds 1 september de sportzaal ook de functie heeft gekregen van het StaBility Performance Center met de meest actuele functionele trainingsfaciliteiten. 

Zijn het deze middag handballers, jongens en meisjes, in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar van V&L, BFC en NOAV die uitblinken in werklust; ook ijshockeyers, voetballers, wielrenners, mountainbikers, motorsporters, hockeyers etc. hebben hier hun ideale trainingsdomein. De begeleiding is in handen van performance trainer en fysiotherapeut Sirik Blokzijl, die de voorbije jaren vanuit zijn bedrijf StaBility Performance Training verzorgt.

Dimphy Moonen, 18 jaar en speelster bij V&L A1 (landelijke jeugddivisie) stapt voor enkele minuten uit de trainingssessie om enthousiast aan te geven hoezeer ze progressie heeft geboekt door deze fysieke trainingen. “Mijn gehele fysieke prestatie is vergroot, als handbalster ben ik explosiever geworden, ik voel me een stuk sterker en heb meer uithoudingsvermogen.” Aspecten waarvan ze zowel aanvallend als defensief profijt heeft. “Het schema waarmee ik werk is door Sirik voor mij gemaakt. Dat is wel prettig.” Ze noemt de inhoud van de trainingen gevarieerd. “We kunnen hier veel materialen gebruiken en wisselen dit af met onder andere loop- en functionele oefeningen. Het is een hele fijne ruimte.” Over de begeleiding zegt ze: “Sirik motiveert, maar geeft ook concreet feedback zodat ik mijn oefeningen kan verbeteren.”

De 17-jarige Lukas Steijvers van de Beekse handbalclub BFC is al jaren actief bij Sirik en ervaart dus al een hele tijd de opbrengst van fysiek trainen. Als lid van het heren 2 team moet hij het immers vaak opnemen tegen tegenstanders die ouder en groter zijn. “Ik mag zeggen dat ik vooral door zo te trainen mijn mannetje kan staan. In duels ben ik een heel stuk sterker geworden, maar ik ben in het veld ook stabieler en sneller.” Hij is te spreken over hoe Sirik hem adviseert en tips geeft. Sirik: “Lukas weet al gauw hoe het moet. Je hoeft hem maar één keer iets uit te leggen en hij pikt het op.”

Hoog in het vaandel bij Sirik Blokzijl staat dat hij tijdens de trainingen een optimaal sportklimaat wil creëren, waarbij elk individu specifieke begeleiding krijgt. “Binnen elke sport gelden in fysieke zin andere accenten. Een handballer bied ik een ander programma aan dan een wielrenner of een hockeyer. Het gaat nog verder, omdat binnen een teamsport iedereen een andere functie of positie heeft worden er ook fysiek andere eisen gesteld. Ook daar speel ik binnen de fysieke trainingen die ik hier in Geleen geef op in.”

Voor meer informatie kunt u terecht bij de social mediakanalen van StaBility Performance Training of contact opnemen met Sirik zelf via 06-30807557.

No Comments to "Performance Center voor talenten en topsporters, maatwerk in handen van Sirik Blokzijl"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018