• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Patrick Winkelmolen: lol in zijn werk

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on februari 27, 2019

Wie al langer thuis is bij Medi Sport kent Patrick Winkelmolen als een bekend en vertrouwd gezicht binnen de gelederen. Immers de huidige fysiotherapeut begon al in 1996 zijn carrière bij de organisatie voor fysiotherapie en sport. “Toen ben ik bij Medi Sport begonnen als sportinstructeur en in dienst gekomen van de eigenaren destijds, Jan en Ria van Mulken.” Werkinhoudelijk een vrij logische keuze gelet op Patricks verleden als topsporter.

Namelijk in de seizoenen 1988-1990 was hij actief op het hoogste niveau in het betaald voetbal en verdedigde met veel bezieling de kleuren van Fortuna Sittard. In zijn debuutjaar zat hij in de selectie met clubspelers uit de regio als Roger Reijners, René Maessen, Mario Eleveld, Willy Boessen, Jos Mordang en Dominik Vergoossen. De selectie telde ook bekenden als John Clayton, Erik Meijer, Sigi Lens, Ruud Hesp, Marcel Liesdek en Henk Duut. In 1990 verkaste hij voor vijf jaar naar eerste divisieclub FC Eindhoven.

Bij Medi Sport vond hij zijn draai met het begeleiden en adviseren van leden op het gebied van onder andere fitness. Maar Patrick wilde zijn kennis en vaardigheden verbreden en koos ervoor om in 2000 naast zijn werk de opleiding tot fysiotherapeut te volgen. “Anatomie en het daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor mensen met fysieke klachten hadden steeds meer mijn aandacht. Daarom zette ik deze stap.”

Het is voor hem nooit een overweging geweest om de weg naar de sportfysiotherapie in te slaan. “Met mijn achtergrond zou je dat wel hebben verwacht. Maar eerlijk: na mijn topsportperiode was ik er wel klaar mee, omdat bepaalde facetten in de sport mij minder aanspreken.” Neemt niet weg dat hij zich heel goed kan verplaatsen in de topsporters die bij Medi Sport in behandeling en/of in begeleiding zijn. “Herkenning en ervaringen delen kan voor een sporter heel prettig zijn.”

Wat tot op de dag van vandaag voldoening geeft binnen zijn werk als algemeen fysiotherapeut is de basis: de sociale omgang, patiënten helpen. “De lol van mijn dagelijks werk is als ik zie dat mensen die ik behandel en begeleid vooruitgang boeken, hun klachten verminderen. Of dat nu is door het toepassen van dry needling, het behandelen van schouder-, heup- of knieklachten; ga zo maar door. Vrij recent heb ik geleerd hoe ik mensen met draaiduizeligheid kan ondersteunen. Nieuwe kennis die ik in de praktijk kan toepassen; da’s heel prettig! Belangrijk in het contact met patiënten vindt hij het verwachtingspatroon. “Dat is er uiteraard naar mij toe, maar ook ik verwacht een bepaalde inzet van de patiënt. Noem het maar de discipline om thuis oefeningen te doen.”

In zijn vrijetijd laadt Patrick, die in juni Abraham hoopt te zien, de accu op door onder andere het volgen van een opleiding fotografie, op pad te gaan met zijn camera en de nodige bezoeken aan concerten met een brede interesse voor muziek. “Maar dan niet te commercieel, liever alternatief, zeg maar experimenteel.”

Muziek die hij ook vertaalt in het samenstellen en presenteren van popquizen in met name zijn woonplaats Sittard, maar ook bij gelegenheid voor zijn eigen collega’s. “Daarnaast selecteer ik met zorg muziekfragmenten die ik laat horen tijdens de spinninglessen, die ik wekelijks met veel plezier bij Medi Sport geef”, aldus Patrick Winkelmolen tot besluit.

No Comments to "Patrick Winkelmolen: lol in zijn werk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018