• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Opbrengst dagbesteding: functionaliteit en plezier

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juli 23, 2019

Medi Sport is al 5 jaar partner van Daelzicht in het aanbieden van dagbesteding op locatie. Het doel van het wekelijkse programma is meerledig. Ellen Cuijpers, mededirecteur van de fysiotherapie- en trainingspraktijk, is nauw betrokken bij het aanbod en geniet wekelijks van het enthousiasme onder de deelnemers. “In de middag is de groep iets kleiner, maar ’s ochtends om 9.00 uur verheugen zich zo’n twintig leden op een sportieve en tegelijkertijd gezellige dag.”

Daelzicht en Medi Sport willen met het specifieke programma bijdragen aan de gezondheid van het individu. “Vanaf de start van de samenwerking is dat het belangrijkste uitgangspunt. Als je terugkijkt zie je dat iedereen stappen voorwaarts heeft gemaakt op het gebied van uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht. Wat we doen is actief stimuleren van de mobiliteit, zodat de deelnemers zich zo lang mogelijk zelfstandig kunnen verplaatsen. In dat kader is er in de ochtend een gezamenlijke wandeling door de buurt, gevolgd door een groepsles bij Medi Sport.”

Daarna wordt de horecaruimte ingericht voor de lunch. Sylvia Bax, begeleider van de groep namens Daelzicht: “Dan hebben we toch al een vrij intensief programma achter de rug, zodat iedereen even tot rust kan komen. Dat geeft meteen gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en leuke momenten van de ochtend te delen.”

Om in het dagelijks functioneren het valrisico van de deelnemers te beperken is er in de middag een training onder leiding van Ellen Cuijpers. “De verschillende oefeningen, in een vrij kleine groep, zijn erop gericht stabiliteit, lenigheid en kracht te vergroten. Enkele keren per jaar meten we ook de vorderingen. De resultaten laten zien dat de mate van functionaliteit bij de meesten voldoende stabiel is. De deelnemers krijgen daarvoor een diploma, dat met veel trots in ontvangst wordt genomen.” Het andere deel van de groep bezoekt het Geleense winkelcentrum. Zo neemt iedereen om de week deel aan de training.

Wat Ellen en Sylvia zien is dat het dagbestedingsprogramma bij Medi Sport duidelijk in een behoefte voorziet. “Bewegen in de groep spreekt de deelnemers absoluut aan. Er is voldoende lichamelijke uitdaging, waarbij het aanbod gericht is op samen doen en samenwerken, maar ook het sociale contact met de directe omgeving van Medi Sport wordt bevorderd. De deelnemers zetten zich naar vermogen in en hebben heel veel plezier!”

No Comments to "Opbrengst dagbesteding: functionaliteit en plezier"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018