• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Oncologiefysiotherapie zorgt voor lichamelijke progressie en zelfvertrouwen

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on oktober 8, 2020

Een dik jaar verder lacht hem het leven nog steeds niet toe, toch is de situatie wezenlijk anders. Lou kijkt terug op het voorjaar van 2019 waarin hij de diagnose Kahler, een agressieve vorm van bloedkanker, kreeg. “Je leven verandert drastisch, noem het een slechte film waarin jezelf de hoofdrol speelt.” Van een actief dagritme naar volkomen inactiviteit.

Wat volgde was stamceltransplantatie en een verwijzing naar oncologiefysiotherapie. Zodoende begon Lou aan een intensief revalidatietraject, waarin hij onder leiding van oncologiefysiotherapeut Kai Acampo van Medi Sport progressie boekte en stap voor stap weer aan vertrouwen won.

Anderhalf jaar terug was Lou aangewezen op een rolstoel. “Mijn lichaam was zo uitgeput, kon niets meer, alleen maar in bed liggen.” Na een zware periode van chemo ontving Lou in eerste instantie fysiotherapie aan huis. “Met Kai was meteen een klik. Beetje bij beetje kon ik met Kai oefeningen doen en verbeterde langzaam mijn conditie.” Dat was het moment dat hij bij Medi Sport in Oud-Geleen aan de slag ging. Lou’s huidige beweegprogramma is in hoofdzaak gericht op meer uithoudingsvermogen, kracht en balans. “Kai Acampo -hij is enorm positief- kent heel goed mijn fysiek zwakkere plekken, herkent wat ik voel, hoe ik het beste kan bewegen en houd me steeds voor om toch vooruit te kijken, perspectief te zien.”

Hoewel de zestiger heel goed weet dat hij door de ziekte van Kahler de situatie niet kan omkeren (‘het is chronisch en het blijft latent aanwezig’) is hij blij met de lichamelijke progressie en ervaart meer zelfvertrouwen in zijn eigen lichaam en functioneren. “Bij de begeleiding en adviezen van Kai Acampo -ik kan hem bij iedereen aanbevelen- heb ik absoluut baat en het is goed om te zien dat het stukken beter met me gaat.” Fysiek is hij zover dat hij weer stukken wandelt van 4-5 km en op de fiets zit.

Hij erkent langere tijd ook psychisch in een diep dal te hebben gezeten. “Als ik terugkijk dan is er in alle opzichten een verschil van dag en nacht. Vooral mijn vrouw ben ik erg dankbaar voor haar geweldige steun.”    

No Comments to "Oncologiefysiotherapie zorgt voor lichamelijke progressie en zelfvertrouwen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018