• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport telt specialisten neurorevalidatie

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juni 4, 2019

Fysiotherapiepraktijk Medi Sport investeert in haar medewerkers en ondersteunt onder andere in de vorm van scholing. Dat maakt dat verschillende specialisaties op meerdere locaties van Medi Sport kunnen worden gepresenteerd. Afgelopen december rondden Dunja Hulsenboom en Gerben Peters de cursus ‘Neurorevalidatie bij Centraal Neurologische Aandoening (CNA)’ onder leiding van een autoriteit op dit gebied Frans van der Brugge succesvol af. Hierdoor zijn Dunja en Gerben gecertificeerd specialist neurorevalidatie. Medi Sport Born, Geleen én Heerlen bieden dan ook de nieuwste inzichten en visies aan op het gebied van modellen, onderzoek, trainingen en behandelmogelijkheden in relatie tot CNA.

De gevolgen van een centraal neurologische aandoening -de meest voorkomende aandoeningen zijn MS, Parkinson, CVA en dementie- hebben veelal invloed op functioneren, activiteiten en sociale participatie. Door de ‘dubbele vergrijzing’ zal de komende jaren het aantal mensen met een CNA fors toenemen. Op dit moment zijn er ongeveer 210.000 mensen met een dementiële aandoening en leven er ruim 120.000 patiënten in Nederland met de gevolgen van een CVA. Het aantal Parkinson-patiënten bedraagt 70.000 en er zijn ongeveer 15.000 gediagnosticeerde MS-patiënten.

Een CNA heeft in het dagelijks leven invloed op fysieke en mentale functies, activiteiten en sociale participatie. Dunja Hulsenboom van Medi Sport: “In de cursus was aandacht voor de sensomotorische functiestoornissen, cognitieve en gedragsmatige stoornissen en de sociaal-emotionele aspecten. Door inzichten verkregen uit evidenced based theory hebben we een brede visie ontwikkeld ten aanzien van welke behandeling in welke situatie we het beste kunnen toepassen.”

Gerben Peters: “Naast aandacht voor actuele literatuur was er een praktijkgedeelte. Tijdens de contacturen werden de vaardigheden gedemonstreerd en vervolgens in groepsverband geoefend. In de bijeenkomst die daarop volgde bestond de mogelijkheid om vanuit de eigen praktijk ervaringen met andere cursisten uit te wisselen. Hetgeen heel waardevol was.”

Dunja Hulsenboom en Gerben Peters maken sinds hun certificering tot specialist neurorevalidatie deel uit van het Netwerk Niet-Aangeboren Hersenletsel: NAH Paranet Westelijke Mijnstreek, waar onder andere ook neurologen verbonden aan Zuyderland deel van uitmaken. Voor meer informatie over CNA en Medi Sport (www.medi-sport.nl) kan contact worden opgenomen met de verschillende locaties: 046 – 474 34 34 (Geleen, Norbertijnenstraat 77A), 046 – 485 17 56 (Born, Parkweg 5) en 045 – 541 51 27 (Heerlen, Pieter Hooftstraat 10).

No Comments to "Medi Sport telt specialisten neurorevalidatie"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018