• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport partner healthyLIFE

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on februari 4, 2019

Fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport is binnen de gemeente Sittard-Geleen beweegpartner van de leefstijlinterventie healthyLIFE. Het gehele programma onder begeleiding, en gecoördineerd door Ecsplore, bevordert een actieve leefstijl en gezond voedingspatroon voor volwassenen. De nieuwe leefstijl draagt bij aan de kwaliteit van leven, de zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving.

Het programma is met name bedoeld voor kwetsbare senioren van 50 jaar en ouder met overgewicht (BMI 25-30) én een (matig) verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2, of kwetsbare senioren van 50 jaar en ouder met ernstig overgewicht oftewel obesitas (BMI > 30). Doorverwijzing van deelnemers gebeurt door huisartsen en praktijkondersteuners.

Screening
De huisarts of praktijkondersteuner voert een eerste screening uit. Aan de hand van enkele criteria beoordeelt hij of zij of deelname mogelijk is. Daarbij komt onder andere aan bod:
-Heeft u overgewicht (BMI 25-30) én een (matig) verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2? Of is er bij u sprake van ernstig overgewicht (BMI van 30 of meer)?
-Bent u in staat korte opdrachten uit te voeren waarbij gebruik mag worden gemaakt van het geven van mondelinge instructies, het voordoen van opdrachten, het samen uitvoeren van opdrachten en het visualiseren van opdrachten door middel van een foto/pictogram?

32 weken
Deelnemen aan healthyLIFE is geheel vrijwillig. Als u meedoet, geldt dat wel voor alle onderdelen, dus zowel het leefstijlprogramma, het beweegprogramma en het wetenschappelijk onderzoek. Met uw deelname levert u een belangrijke bijdrage aan uw eigen gezondheid en aan de wetenschappelijke kennis met betrekking tot de verdere verbetering van leefstijlprogramma’s. Bedenk echter goed dat het een langdurig en intensief programma is en wel gedurende 32 weken. Tijdens en na uw deelname gaan bovendien de consulten bij uw huisarts of praktijkondersteuner gewoon door. Daarom vindt aanvullend aan de eerste screening een persoonlijk intakegesprek plaats.

Beweegcoaches Medi Sport
In de periode van 32 weken bezoekt u 12 keer de leefstijlcoach (individueel en in groepsverband) en 12 keer de beweegcoach. In het geval u inwoner bent van Geleen kunt u zich voor het beweegprogramma melden op ons locatieadres: Norbertijnenstraat 77A in Geleen. Daar krijgt u een intakegesprek door één van onze deskundige begeleiders/coaches. Bij aanvang, maar ook op twee andere momenten, meten wij lengte, gewicht, middelomtrek, bloeddruk, knijpkracht, lenigheid, conditie en valrisico. De intakeresultaten nemen wij meteen met u door. Vervolgens maken wij met u een programma op maat. Het eigenlijke beweegprogramma gebeurt onder begeleiding! Na de 12 bezoeken aan één van onze beweegcoaches kunnen wij in overleg met u een passend aanbod doen.

De kosten voor deelname aan het leefstijlprogramma worden in de meeste gevallen door uw zorgverzekeraar vergoed. Ook heeft deelname aan het leefstijlprogramma géén invloed op uw eigen risico. De kosten voor deelname aan het beweegprogramma worden betaald door de gemeente.

Vraag uw huisarts of u voor deelname in aanmerking komt. Heeft u vragen over het beweegprogramma van healthyLIFE meld u aan onze balie (Norbertijnenstraat 77A Geleen) of bel 046-474 34 34, zodat wij u verder kunnen helpen.

No Comments to "Medi Sport partner healthyLIFE"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018