• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport biedt fysiotherapie thuis aan

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on oktober 15, 2020

Fysiotherapie aan huis is voor haar een zegen, gelet op de mobiliteit en de ernst van haar chronisch fysieke klachten. “Er zijn weken dat ik echt uitkijk naar haar behandeling”, aldus Truus. Op grond van indicatie biedt Fysiotherapiepraktijk Medi Sport de mogelijkheid van fysiotherapie in de thuissituatie. Truus praat na al die jaren van wekelijks contact met fysiotherapeute Ellen Cuijpers als ‘zij is mijn steun en toeverlaat.’

Neurologisch onderzoek wees jaren geleden uit dat Truus te maken heeft met cervicale stenose, een slijtage van het halswervelkanaal dat zich uit in een vernauwing. Hierdoor ontstaat een verdrukking van het ruggenmerg dat leidt tot motorische en gevoelsstoornissen. Het verklaart waarom Truus heel lastig kan lopen en daarom is aangewezen op een rollator. “Het is begonnen met klachten aan mijn rechterbeen. Dat werd steeds erger, waarbij ik ook geregeld viel.” Voordien waren zij en haar man zeer actief, zo hadden ze veel plezier aan het maken van lange wandeltochten.

Aanleiding voor het eerste contact met Medi Sport was instabiliteit rond haar bekken, reeds nadat stenose was vastgesteld. Na het gewenste resultaat van die behandeling en een prettige kennismaking is Ellen Cuijpers niet meer uit beeld geweest. “Door de stenose voelen mijn benen vaker aan als staalkabels, hard en verkrampt.” Ellen komt nu wekelijks aan huis en zorgt dat gewrichten en spieren worden losgemaakt. “Wat ik heel erg aan Ellen waardeer dat ze mij vanaf het allereerste moment serieus neemt, mij begrijpt en dat ik, om het zo te zeggen, mijn ei bij haar kwijt kan. Sterk vind ik dat ze goed kan uitleggen wat ik precies voel en waardoor dat wordt veroorzaakt.”

Er is een periode geweest dat de frequentie van fysiotherapie aan huis nog hoger lag, gemiddeld drie keer per week. “Na langdurig onderzoek enkele jaren terug is bij mij de auto-immuunziekte SLE geconstateerd, wat betekent dat ik heel vatbaar ben voor ontstekingsverschijnselen. In de periode nadat ik wekenlang in het ziekenhuis had gelegen is Ellen mij steeds komen behandelen. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat we een sterke band hebben opgebouwd.”

No Comments to "Medi Sport biedt fysiotherapie thuis aan"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018