• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Medi Sport begeleidt fysieke ontwikkeling talenten en topsporters

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws | on november 21, 2019

Eén van de specialisaties van Fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport is de fysieke training en begeleiding van regionale sporters in verschillende disciplines. Binnen de zaalhandbalsport in Zuid-Limburg is Medi Sport al jaren dé fysieke partner voor de volledige ontwikkellijn van talent tot topsporter. Sinds enkele maanden zijn de werkzaamheden binnen het domein zaalhandbal verder uitgebreid, waarbij de organisatie nauw samenwerkt met meerdere topsportclubs, Handbalschool Zuid-Limburg en Stichting Platform Limburg Handbal 2.0.   

Handbalschool Zuid-Limburg is wekelijks te gast bij Medi Sport Geleen, waarbij een geselecteerde groep jongeren in de eerste jaren van hun middelbare school en actief als jeugdhandballer op het gebied van explosiviteit, sprongkracht, loopscholing, rompstabiliteit, lenigheid etc. door Medi Sport deskundig wordt getraind en begeleid. Camiel Rodigas en Roger Hendrix zijn in dat kader de fysieke trainers.

In het High Performance Center (HPC) krijgen de handbalvrouwen die behoren tot de Zuid-Limburgse selectie van het Regionaal Talent Center, in leeftijd variërend tussen 16 en 18 jaar, fysieke begeleiding. Aan de herenkant traint Medi Sport de ‘kraamkamer’ van OCI-LIONS, genoemd LIONS Youth A plus de beide tophandbalselecties LIONS 1 (BeNe-League en eredivisie) en LIONS 2 (eredivisie) uit Sittard. Sirik Blokzijl is namens Medi Sport performance trainer van deze groepen.

Naarmate de spelers binnen de gehele ontwikkellijn vorderen worden de fysieke trainingen functiegerichter. Sirik: “We gaan zelfs zo ver dat we steeds meer kijken naar zowel handbalspecifieke kenmerken van het individu als de competenties die per positie in het veld gevraagd worden zijn om tot een optimale opbrengst te komen. Van een cirkelspeler worden in een wedstrijd toch weer andere kwaliteiten gevraagd dan van een opbouwer. Daarop spelen we in en dat is ook ons onderscheidend vermogen.” Alles in overleg met de technisch eindverantwoordelijken van de verschillende handbalselecties.     

Ook de handbalvrouwen van eredivisionist Geonius V&L profiteren al meerdere seizoenen van de expertise op het gebied van (top)sportbegeleiding die Medi Sport in huis heeft. Zowel aan de Norbertijnenstraat in Geleen als enkele honderden meters verderop in Glanerbrook wordt doelgericht fysiek getraind onder leiding van de Medi Sport-trainers Camiel Rodigas en Paul Elfering. 

Tot slot: tijdens het aanstaande Europees kampioenschap voor landenteams (m) van 6 t/m 29 januari 2020 maakt fysiotherapeut en mededirecteur van Medi Sport Rian Dekker deel uit van de begeleidingsstaf van Oranje. Nederland is ingedeeld in poule C met als tegenstanders Duitsland, Spanje en Letland en speelt de drie groepsduels in het Noorse Trondheim.

No Comments to "Medi Sport begeleidt fysieke ontwikkeling talenten en topsporters"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018