• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Looptraining bij vaatlijden in benen

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on oktober 22, 2020

Etalagebenen (claudicatio intermittens) met onderliggend vaatlijden. Voor Thea, op grond van een chronische indicatie in behandeling bij Fysiotherapiepraktijk Medi Sport, is daarom looptraining van groot belang. Om te voorkomen dat aders in haar rechterbeen vernauwd raken traint ze al een tijd op de loopband in onze praktijk, begeleid door fysiotherapeut Dunja Hulsenboom. “Op die manier verleg ik mijn grens en ben ik momenteel in staat om dagelijks weer zo’n 3 kilometer te wandelen en is de pijn minder.”

Dichtgeslibte slagaders in het been kunnen leiden tot een stekende pijn, krampgevoel, vermoeidheid of een zwaar gevoel in het been. Maar ook je voet, kuit, dijbeen of bil kunnen anders aanvoelen. Sommige mensen krijgen last van een koud gevoel in hun voet.

Kenmerkend voor etalagebenen: als je stilstaat, verdwijnen de klachten. Daar heeft de vaatziekte zijn naam ook aan te danken, omdat mensen vaak even voor een winkelruit staan tot de pijn minder is. Maar loop je weer verder, dan krijg je snel weer last. Na verloop van tijd kun je ook ’s nachts pijn in je been krijgen.

Door een embolie moest Thea enkele jaren geleden worden geopereerd aan haar rechterbeen. Haar slagader was vernauwd. “Voor mij is het zaak dat ik elke dag opnieuw voldoende wandel om een bypassoperatie te voorkomen. Door te blijven lopen wordt de doorbloeding in de benen bevorderd en kunnen nieuwe vaatjes in het been worden aangemaakt.”

Thea is blij met de begeleiding bij Medi Sport. “Dunja is voor mij een stok achter de deur; het is toch lastig om iedere keer de discipline op te brengen zoveel mogelijk te lopen. Maar ook het mentale aspect telt: je hebt angst voor de pijn die volgt. Ik ben altijd een wandelaar geweest maar toen ik te maken kreeg met vaatlijden en als gevolg daarvan etalagebenen kon ik niet meer dan 500 meter pijnvrij gaan.” Het mag tegenstrijdig klinken voor patiënten met etalagebenen: juist door veel te lopen word de pijn minder en worden ergere klachten voorkomen, ook in de rest van het lichaam.

Wandelen is voor Thea een dagelijkse gewoonte geworden, een dag overslaan kan ze zich niet veroorloven. “Het is net als tanden poetsen.” Neemt niet weg dat Thea het liefst ook na het huidige fysiotherapietraject regelmatig terugkeert naar Medi Sport voor een looptraining en de adviezen van Dunja Hulsenboom. “Het basispakket van de zorgverzekeraar maakt maximaal 37 behandelingen mogelijk, terwijl vaatlijden een chronische aandoening is.”

Wie meer wil weten over de training bij etalagebenen of een afspraak wil maken kan contact opnemen met fysiotherapeut Dunja Hulsenboom van Medi Sport: tel. 046-4851756.

No Comments to "Looptraining bij vaatlijden in benen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018