• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Jubileum voor Roger Hendrix

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juni 5, 2020

Vrijwel de helft van zijn leven is Roger Hendrix medewerker van Medi Sport, deze maand precies 20 jaar. Na een jaar stage waaronder 3 maanden bij profclub Roda JC in Kerkrade en werkervaring in Duitsland kwam hij in contact met de toenmalige praktijkeigenaars Jan en Ria van Mulken. Aanvankelijk behandelde Roger als fysiotherapeut alleen patiënten in Born en Heerlen, maar al gauw ontmoette hij ook vanuit de locaties aan de Norbertijnenstraat/Beekhoverstraat in Geleen patiënten. “De rode draad in mijn werk is steeds geweest: algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie/begeleiding en arbeidsintegratie.”

In die jaren heeft Roger een aanzienlijk netwerk opgebouwd, dat verder reikt dan patiënten die hij geregeld ziet, behandelt en adviseert. “Ik heb al gauw de kans gekregen om vanuit Medi Sport aan de slag te gaan met topsporters, onder andere bij handbalvereniging V&L. Die cirkel werd steeds groter, waardoor ik ook nauw betrokken raakte bij de Handbalschool van het Graaf Huyn College en de fysieke trainingen leidde. Toen de samenwerking tussen de handbalclubs V&L, Sittardia en BFC tot stand kwam kreeg ik een rol bij het tweede team van de LIONS. Vandaag de dag ben ik nog steeds betrokken bij sporters en wel als corestability-trainer en sportfysiotherapeut.”

Arbeidsintegratie is een specialisatie die Roger mede vorm heeft gegeven door het begeleiden van werknemers die langdurig verzuimen en het samenstellen van re-integratieprogramma’s. “De meeste patiënten kwamen bij ons via de Gezonde Zaak. Daarin konden we heel wat voor zieke medewerkers betekenen en hen begeleiden naar een terugkeer op de werkvloer.” Dienstverlening die nog steeds wordt aangeboden, vooral aan werkgevers.

“De kracht van Medi Sport? Voor mij is dat het contact tussen de collega’s, maar ook met patiënten. Ik mag zeggen dat ons team bekend staat om laagdrempeligheid en het creëren van een thuisgevoel. Dat laatste hoor ik ook regelmatig terug van patiënten en dat waarderen zij. Zelf ben ik als medewerker van Medi Sport ook niet anders dan thuis. Bovenaan staat voor mij tijdens elke behandeling of adviesgesprek het respect voor de patiënt. Dat is de basis van alles tijdens een traject of een enkelvoudig consult.”

De 42-jarige is ook wekelijks te gast bij de Dagbeeker in Beek, een activiteitencentrum van Daelzicht. “Een hele mooie kant van mijn vak, het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks stimuleer ik ze mee te doen aan de fysio- en fitnesstraining. Het plezier dat zij uitstralen is geweldig om mee te maken.”

De arbeidsvreugde van Roger uit zich ook in zijn initiatieven om met regelmaat een personeelsactiviteit (teamuitjes) te organiseren, samen met Joyce Muris. En dan zodanig dat er voor ieder voor wils is. Een ander idee van zijn hand: jaren terug zette Roger een wielertoertocht op touw voor leden van Medi Sport. Maanden ervoor begon hij met de voorbereidingen door verrassende routes uit te stippelen en zorgvuldig een goed doel te koppelen aan de Classica di Medi Sport. Inmiddels broedt hij samen met Rian Dekker op een nieuw sportief concept. “De Classica was een succes, maar het wordt tijd voor iets nieuws.”

Twintig jaar Medi Sport voor Roger Hendrix. “Tekenend voor de prettige sfeer is de band die ik al vanaf dag één heb met de huidige directie (Rian, Ellen en Gerben). Toen waren zij directe collega’s, maar daarin is niets veranderd, zo beschouw ik ze nog steeds. Dat zegt veel over hoe wij met elkaar omgaan binnen Medi Sport!”  

3 Comments to "Jubileum voor Roger Hendrix"

 • Michel van Beek says:

  6 juni 2020 at 10:45 - Beantwoorden

  Roger ,
  Hartelijk Gefeliciteerd met je 20 jarig Jubileum.
  Nog vele jaren bij Medi Sport.
  Hopelijk kunnen we weer snel sporten in de sportschool.
  Groetjes,
  Michel

 • Brigitte says:

  6 juni 2020 at 14:47 - Beantwoorden

  Proficiat Roger!
  Mede door jou zijn we al 7 jaren lid bij Medisport.
  Groetjes
  Giel en Brigitte

 • Marianne Kessels-Baur says:

  19 juni 2020 at 10:46 - Beantwoorden

  Proficiat Roger🍻!!!
  En ja t plezeer womit se dien werk dees sjtraalt van dich aaf😄!!!!!
  Ummer nne goojendaag , en veural diene hum😄r neet te vergaete!!!!!
  Ich wunsj dich nog völ gezong sjportieve joare bie Medi Sport!!!

  Sjportieve groetjessss Marianne Kessels-Baur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018