• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Jan Clout van MS-groep blijft actief

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on mei 11, 2020

Jan Clout staat al ruim 16 jaar ingeschreven bij Medi Sport, waar hij deel uitmaakt van de MS-groep. Onder leiding van fysiotherapeut Ellen Cuijpers sporten de groepsleden op maandag- en woensdagmiddag. “Het is zeker een gemis dat we in deze weken elkaar niet zien en niet terecht kunnen bij Medi Sport, maar dankzij de oefeningen van Ellen kunnen we wel nog altijd thuis actief blijven. Daarom ben ik ook nu bijna elke dag een uur bezig en train ik belangrijke spieren, zeg maar van kop tot teen!”

“De oefeningen die we normaal in de sportschool in Geleen samen doen hebben tot doel het versterken van onder andere romp-, nek- en buikspieren, triceps en biceps. Op die manier komen alle spiergroepen aan de beurt.” De 77-jarige nestor van de MS-groep benadrukt het belang van bewegen voor MS-patiënten. “Niets doen betekent dat je vastroest en mogelijk je gezondheid snel achteruit gaat. Je moet aan de gang blijven! Daarom zijn we zo blij dat ons door Medi Sport die kans wordt geboden om twee keer per week een uur samen te bewegen. De huidige groep telt 18 deelnemers, waarbij de meesten uit de Westelijke Mijnstreek afkomstig zijn.”

Ellen Cuijpers zorgt voor een gevarieerd beweegprogramma, waarbij naast oefeningen gebruik wordt gemaakt van fitnesstoestellen en circuitvormen. “Wat ook belangrijk is is het sociale contact. Zo komt er bij verjaardagen koffie en gebak, al dan niet zelf gebakken, op tafel. Ook wordt er uiteraard gesproken  over de ervaringen die iedereen heeft met de aandoening MS. Maar het bewegen staat voorop”, aldus Jan Clout, die deze weken wel via de groepsapp contacten onderhoudt met de andere leden. “Ik hoop dat iedereen gezond blijft en dat we over niet al te lange tijd weer aan de slag kunnen bij Medi Sport!” 

No Comments to "Jan Clout van MS-groep blijft actief"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018