• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Inge Rooijakkers ook oedeemtherapeut

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on november 2, 2021

Fysiotherapeut Inge Rooijakkers, sinds 2019 in dienst van Medi Sport, mag zich nu ook oedeemtherapeut noemen. Als zodanig zal ze patiënten behandelen op de praktijklocaties van Medi Sport in Heerlen en Born. “Na mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut wilde ik me graag specialiseren en wel in de richting van geriatrie. Daarom ben ik vorig jaar begonnen met de 3-jarige masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut. Aangezien ouderen een groter risico lopen en op het ontwikkelen van oedeem, koos ik daarnaast voor de opleiding oedeemtherapie.”

Door deze studie kreeg Inge Rooijakkers nieuwe inzichten in het activeren van oedeempatiënten door middel van zelfmanagement. De patiënt speelt namelijk een essentiële rol in de behandeling en een juiste omgang met oedeem is bepalend voor het beloop ervan. Een behandeling zal bestaan uit het geven van voorlichting en advies, oefentherapie, compressie, manuele lymfedrainage, lymftaping en/of ademhalingstechnieken. Uiteraard aangepast aan de patiënt.

Oedeemtherapie is binnen Medi Sport een specialisatie die al jaren wordt aangeboden, veelal bij (ex-)oncologiepatiënten. Inge Rooijakkers: “Maar er is een tweede doelgroep, een groep ouderen die door bijvoorbeeld inactiviteit, bloedvatproblemen of door welke oorzaak dan ook, last krijgt van vochtophopingen. Deze patiënten wil ik graag ondersteunen, behandelen en adviseren hoe zij het beste kunnen omgaan met hun oedeemklachten.”

Ben Rosmuller is in de praktijk in Heerlen één van de patiënten van Inge Rooijakkers. “Voor mij als chronisch patiënt, door hartfalen, COPD en beschadiging in het linkerbeen van lymfevaten en zenuwen, is het noodzakelijk dat het vocht in beide benen zo goed mogelijk wordt afgevoerd. Door de wekelijkse oedeemtherapie ben ik nog in staat zelfstandig thuis te functioneren. Inge stimuleert de afvoer van het lymfevocht door massage. Over de wekelijkse behandelingen door Inge ben ik heel tevreden; ze doet goed haar best! Daarnaast ben ik elke week een tweede keer bij Medi Sport voor oefeningen, gelet op de eerdergenoemde klachten.” Ben Rosmuller is inmiddels tien jaar patiënt bij Medi Sport. 

Patiënten met oedeemklachten kunnen bij Medi Sport terecht op de fysiotherapiepraktijklocaties in Geleen (tel. 046 – 474 34 34), Born (tel. 046 – 485 17 56) of Heerlen (045 – 541 51 27).

No Comments to "Inge Rooijakkers ook oedeemtherapeut"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018