• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Herstel na een heupoperatie

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on januari 27, 2021

Dansen, fietsen, sporten bij de KBO in Born en de nodige uurtjes huishoudelijk werk thuis en bij een bekende. Zo zag het vitale leven van mevr. Biesmans, 85 jaar, tot voorbije lente eruit. Inmiddels heeft zij links een nieuwe heup. Fysiotherapeut Inge Rooijakkers van Medi Sport Born begeleidt het revalidatietraject, zoals ze dat ook deed in de aanloop naar de operatie.

Door inactiviteit vanwege de coronamaatregelen vorig voorjaar speelden bij mevr. Biesmans de pijnklachten als gevolg van artrose steeds meer op. “Doordat ik noodgedwongen minder kon bewegen werd ik stijver en nam links de pijn toe. Dat mijn heup was versleten wist ik al 2 jaar, ik heb het dan ook nog een tijd kunnen uitstellen.” Begin november volgde een heupoperatie in Zuyderland.

Mevrouw Biesmans koos ervoor om bij Medi Sport pre-operatief te starten met spierversterkende oefeningen voor haar benen. Dit met het oog op ‘better in-better out’. De therapie vond plaats in de oefenzaal in de praktijk in Born en bestond met name uit fietsen op een hometrainer en apparaten om de beenspieren sterker te maken. Fysiotherapeute Rooijakkers: “Mevrouw Biesmans heeft hier in de praktijk ook kunnen oefenen met het kruklopen en ze kon alvast wennen aan de oefeningen die ze na de operatie thuis kon gaan doen.”

Zelf is mevrouw Biesmans best tevreden over het herstel na de operatie. “Ik loop alweer goed recht, zegt Inge. Opstaan uit bed gaat een stuk makkelijker.” Inge, die aanvankelijk aan huis begeleidde, over het verloop van de revalidatie: “In algemene zin ben ik content over hoe mevrouw de oefeningen doet en hoe ze beweegt zowel binnens- als buitenshuis.”

De loopafstand wordt uitgebreid; inmiddels komt mevrouw Biesmans zelfstandig naar de praktijk om op de locatie van Medi Sport de therapie voort te zetten. “De afhankelijkheid van een loophulpmiddel bouwen we af en we richten ons nu op het vergroten van spierkracht van de benen en een betere balans”, aldus Inge.

Voor meer informatie over revalideren bij Medi Sport in Born (Parkweg 5), neem contact op met tel. 046-4851756.

No Comments to "Herstel na een heupoperatie"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018